Близо 1 млн. лв. просрочени задължения са събрани тази година

...
Близо 1 млн. лв. просрочени задължения са събрани тази година
Коментари Харесай

Близо 1 млн. лв. просрочени данъци и такси събраха в Търговище

Близо 1 млн. лева просрочени отговорности са събрани тази година към локалната хазна в Търговище, оповестиха от Общината. От тях близо 400 000 лева са остарели неплатени налози за транспортни средства, които са издължени след предложения към жителите и подхванати ограничения за възстановяване на събираемостта.

Тази година за наложително събиране са предадени 70 юридически и физически лица, които не са се отзовали на поканите за непринудено осъществяване.
От Общината регистрират, че все още при налога върху недвижимите парцели осъществяването е 81%. При таксата за битовите боклуци е 89%, а при налога върху транспортните средства – 99%.

За стимулиране на данъкоплатците от години локалната администрация разиграва и чоп сред предплатилите целия годишен данък за налог здания и такса боклук до края на април. Те вземат участие в разпределението на 40 предметни награди.

От Общината припомнят, че в края на октомври изтичат периодите за заплащане на локалните налози за тази година и след това ще се начисляват лихви.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР