Близо 1/3 от училищата у нас са в грипна ваканция.

...
Близо 1/3 от училищата у нас са в грипна ваканция.
Коментари Харесай

Близо 1/3 от училищата са в грипна ваканция

Близо 1/3 от учебните заведения у нас са в грипна почивка. Това демонстрират последните данни на министерството на образованието. От към 2400-те образователни заведения през днешния ден с прекратен образователен развой са 674 школа.

От през днешния ден - 27-и януари до 4-и февруари заради висока заболеваемост е прекратен образователният развой във всички учебни заведения в област Благоевград. В област Ямбол е оповестена грипна почивка от през днешния ден до 4-и февруари. Училищата в София-област ще излязат във почивка от на следващия ден - 28-и януари до 4-и февруари, в това число. Същата е обстановката и в Перник.

6 учебни заведения в област Велико Търново преустановяват образователния си развой - в общините Павликени и Сухиндол. Там няма да има занятия от 27-и до 29-и януари. В област Ловеч 7 учебни заведения затварят порти от 27-и до 31-ви януари. Учениците във всички 32 учебни заведения в област Габрово няма да учат от 27-и до 31-и януари, а в област Кюстендил през днешния ден грипната почивка завършва. В област Кърджали образователният развой ще бъде прекратен от през днешния ден до 2-ри февруари, а в област Монтана - до 29-ти януари. От на следващия ден (28-и януари) в област Пловдив също ще бъде оповестена грипна почивка до 5 февруари в това число.

От през днешния ден всички учебни заведения в София-град са във почивка до 4-ти февруари. Учениците ще стартират образователни занятия на 6-и февруари, защото 5-и февруари е неучебен ден, заради края на първия образователен период.

За детските градини и ясли грипна почивка няма, заради което малчуганите не престават да вървят на забавачки. В много от тях обаче децата са намалели - тук-там до 3 от група, заради което са образувани сборни групи от огромни и дребни деца. Масово е болен и личният състав на детските градини. По време на грипната почивка отсъствията на децата от детските градини и ясли се извиняват без записка от персоналния доктор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР