,,Близките на двамата загинали вчера горски служители могат да получат

...
,,Близките на двамата загинали вчера горски служители могат да получат
Коментари Харесай

Помощ от 540 лв. ще получат близкит на загиналите в пожара лесничеи, обяви Гълъб Донев

,,Близките на двамата починали през вчерашния ден горски чиновници могат да получат еднократна помощ от 540 лева``, съобщи в Народното събрание вицепремиерът и министър на труда и обществена политика Гълъб Донев.

,,Вече са разпоредени дейности на Агенцията за обществено подкрепяне да се направи оглед на засегнатите от пожарите парцели. На хората, потърпевши от пожарите, може да се провиснал по 375 лв. помощ за жизненоважни потребности``, сподели Донев.

,,Министерският съвет има подготвеност и работи за ориентиране на спомагателни пари от бюджета към общините, в които има потърпевши къщи и икономически постройки. На това подкрепяне могат да разчитат хората с потърпевши съществени жилища, с позволения за строеж``, посочи той.

,,Другото, което страната може да предприеме и го подхваща - към този момент са разпоредени дейности на съответните дирекции " Социално подкрепяне " в обитаемоте места, където са опожарени парцелите на доста български жители. Има подготвеност, избрани са чиновниците от съответните дирекции " Социално подкрепяне ", които да вземат присъединяване в комисиите, които ще създадат оглед на вредите и ще създадат преценка върху нанесените вреди върху парцелите на потърпевшите лица. Съгласно Правилника за използване на Закона за общественото подкрепяне потърпевшите лица, фамилиите могат да получат еднократна помощ от 375 лв. ", сподели вицепремиерът.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР