Близките на 29-годишната родилка от село Водно, която почина вчера

...
Близките на 29-годишната родилка от село Водно, която почина вчера
Коментари Харесай

Страшна лекарска грешка ли е убила младата майката и нероденото й бебе в Дулово

Близките на 29-годишната родилка от село Водно, която умря през вчерашния ден сутринта в центъра за Спешна помощ в Дулово, са получили резултатите от аутопсията. Според нея бебето на Джеврие Юнуз е било преносено.

„ Детето е станало на 10 месеца, това е неточност на лекаря. Получила е вътрешен кръвоизлив, отровило е майката”, споделят почернените родственици.

Гинекологът на дамата доктор Любомир Минков, който е следил и предходните й две бременности, споделя, че в този момент проблем не е имало. По думите му, се е случил някакъв случай в дома й. Джеврие е била докарана в незабавния център в положение на кома.



„ По думите на нейните близки, просто е паднала и по този начин я намерили. Беше си в края на бременността, беше планувана за през днешния ден за секцио”, споделя лекарят.

, по време на бременността си Джеврие Юнуз не е имала недоволства. През нощта в понеделник й прилошало и околните й незабавно подали сигнал до 112. Линейката от Дулово пристигнала за броени минути.

„ Бърза помощ направиха нещо да оказват помощ, само че там са единствено дежурни. На повикване след това започнаха да идват доктори, сестри, въпреки всичко загуба на време. ", сподели за Българска национална телевизия свекър й Ердинч Мехмед.

„ Състоянието се е влошило внезапно, медицинският екип е оказал реанимационни дейности, оказана е помощ, само че все пак тя е умряла, както и плодът, който е носела ", прецизира Ивелин Чафаланов от Окръжна прокуратура - Силистра.

Прокуратурата е почнала следствие по случая. Ще се ревизират всички прегледи, които са били направени на 29-годишната жена по време на бременността.

„ Ние изследваме безусловно всичко, което може да докара до тази гибел. Нямаме данни на този стадий, че по отношение на нея е упражнено принуждение ", съобщи Ивелин Чафаланов.

Ако се потвърди, че младата жена е умряла поради лекарска неточност, законът планува от 1 до 6 години отнемане от независимост.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР