Близки на пациент, починал в ямболската областна болница, търсят истината

...
Близки на пациент, починал в ямболската областна болница, търсят истината
Коментари Харесай

По зрителски сигнал: Роднини търсят истината за починал в болница техен близък

Близки на пациент, умрял в ямболската регионална болница, търсят истината за гибелта му. Според тях от лечебното заведение не са ги уведомили, че положението на 62-годишния мъж се утежнява и до момента не са се срещнали с тях. От болничното заведение отхвърлиха коментар.

62-годишният Димитър Димитров е приет в болница на 16 април. Според медицинските документи мъжът е признат в положително положение, за проучвания. Назначен е скенер, описват околните му.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Скенерът, който му е юридически в петък, в 10:41 ч., не демонстрира нищо “, сподели Драгоя Драгоев, наследник на умрелия. Сестрата на мъжа Спаска Минева добавя, че е говорила с брат си – бил добре и дори споделил, че във вторник ще го изписват.

На другата заран обаче Димитър не подвига телефона и сестра му отива в болничното заведение. Отваря ѝ санитарка.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Казва: „ Ами, те си лежат на леглото с другия господин и беседват “. Викам: „ Звъня му по телефона и не дава отговор “, а те: „ Не ви чуват, беседват и не ви чуват “, уточни Спаска Минева.

Всъщност, по това време Димитър е в кома и издъхва след час. Лекуващият доктор доктор Николай Николов споделя, че положението на пациента внезапно се влошило сутринта. При ставане от леглото вдигнал високо кръвно и получил мозъчен кръвоизлив, потвърден със скенер. Д-р Николов отхвърли да приказва пред екипа ни, само че разяснява, че интервенция в тази ситуация била невъзможна.
Снимка: btvnovinite.bg
Близките обаче настояват, че към съдбовния край остават доста въпроси, а пред тях излязъл единствено стажант от отделението.

„ Момчето, което излезе не можеше да даде никакъв съответен отговор. Той сподели, че го е намерил към този момент в това положение. Той сподели: „ Да, можеше да му създадем интервенция, само че ние нямаме в отделението неврохирург “, съобщи Ралица Драгоева, щерка на умрелия.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Като отиде братовчедка ми са ѝ споделили, че е умрял още през вчерашния ден. Аз като се обадих споделиха, че е зазлял вечерта. Като отидох ми споделиха, че сутринта е зазлял. За един ден в болничното заведение и ми звънят, че е умрял и толкоз доста версии. Когато попитах доктор Василев за какво не са се обадили да кажат, че татко ми се е влошил, той сподели, че това е политика на болничното заведение и началникът не разрешава да дават информация на околните за положението на болните “, разяснява Драгоя Драгоев, наследник на умрелия.

Директорът на Областната болница доктор Димитър Рунков също отхвърли коментар. Близките на умрелия ще се съветват с юрист.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР