Близки на 17-годишния Ангел Морунов от Любимец, който загина в

...
Близки на 17-годишния Ангел Морунов от Любимец, който загина в
Коментари Харесай

Майка на момче, загинало на пътя: 3 години затвор не са достатъчни за живота детето ми

Близки на 17-годишния Ангел Морунов от Любимец, който почина в злополука, се събраха на митинг пред Съдебната палата в София. Съдът гледа делото за гибелта на момчето на трета инстанция. 

Общо три автомобила на фамилията са счупени

Ангел Морунов е карал мотоциклет и се е блъснал в спрял на пътя автомобил. На първа инстанция водачът, предизвикал злополуката, получи условна присъда.

Втората инстанция постанови три години затвор дейно и лишаване на шофьорската му брошура.

Снимка: bTV

Близките на починалото момче апелират. Те желаят по-тежко наказване. Шофьорът на автомобила е имал голям брой нарушавания на пътя.

Снимка: bTV

„ Очакваме по-висока ефикасна присъда. Три години затвор не е задоволително за живота на моето дете, тъй като с тези ниски присъди убийствата по пътя ще не престават и ще губим деца си. Този палач е с 64 нарушавания “, сподели Ива Монова, майка на 17-годишния Ангел.

Снимка: bTV

На митинга пристигна и майката на 15-годишния Филип , който почина, откакто беше блъснат от пийнал водач на пешеходна пътека на ул. „ Гурко “ в София. 

„ Трябва да има правдивост, само че тя би трябвало да е въздадена в точния момент “, сподели класната на Филип Радка Караджова

„ Надяваме се на обективна присъда за всички наши деца и да няма повече такива безумия по пътищата. Убивате хора, убивате деца по пътищата, разберете го. Държавата не желае да се оправи, не считам, че някой е безпомощен, просто не желае “, сподели Нина Петкова, майка на Филип.

През май близки на Ангел Морунов излязоха на митинг против войната на пътя. Часове по-късно три техни коли бяха  изпотрошени  с бухалки. Оказа се, че причинителят е брат на водача, предизвикал злополуката, при която умира Ангел.

Снимка: bTV

След гибелта на 15-годишния Филип в София негови близки и другари също излязоха на митинг . Като обвинен беше притеглен Петър Тодоров за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. Досега той има 4 наказателни разпореждания за погрешно шофиране.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР