Близки и приятели на загиналото момиче настояват за справедлив процес.На

...
Близки и приятели на загиналото момиче настояват за справедлив процес.На
Коментари Харесай

Няма да върнем Светомира, но утре на нейно място може да е вашето дете!

Близки и другари на починалото момиче упорстват за обективен развой.

На 28-ми септември се случи следващата злополука с драматичен край - почина младо момиче. 18-годишен юноша провокира съдбовния инцидент на централен бул. в Шумен. Установено бе, че при ръководство на автомобил по шуменския бул. " Симеон Велики ", на кръгово кръстовище наоколо до хипермаркет, 18-годишният юноша се е движел с ръководената от него кола с над 80 километра в час, не пропуснал и блъснал към този момент навлезлия в кръстовището различен автомобил. Последицата от злополуката е причиняване на гибел и телесна щета на двама пътуващи в ударената лека кола.

Младежът, блъснал навлезлия в кръстовището различен автомобил, е карал мощен джип, който се е водил на компания, благосъстоятелност на майка му. При инспекция на местопроишествието, директно след злополуката, момчето дава позитивна проба за опиати, която реагира за съществуване на амфетамини. Пред съда, обаче, биологичния материал, който е възложен е без съществуване на наркотични субстанции.



Светомира - починалото при злополуката момиче.

Изненадващо пристигна и новината, че управляваният от Жечко Кюркчев джип, с който провокира злополуката, се " самозапалва " на паркинга пред Министерство на вътрешните работи, а по този метод се заличават и основни доказателства за следствието. Според осведомени, не липсват и роднински връзки на обвинения със собстеник на едно от най-големите предприятия за бързообортни артикули в гр. Шумен.

В последна сметка Варненският апелативен съд удостовери мярката за неотклонение " домакински арест " на 18-годишния Жечко Кюркчиев, а наложената му на първа инстанция марка за неотклонение беше протестирана от Шуменската окръжна прокуратура. На съвещанието, провело се на 11-ти октомври, стана ясно, че всички предоставени експертизи досега демонстрират, че Кюркчиев не е бил под въздействието на опиати по време на случая. Съдът реши младежът да остане под домакински арест като дейностите му ще бъдат проследявани с електронна гривна.

Близките на загиналата Светомира Станчева се притесняват, че казусът ще се покрие. Ето какво написа нейна братовчедка в обществената мрежа Facebook:

" Приятели, пиша ви с един по-различен апел и молба за вашата поддръжка, тъй като не желая да се примиря, че " ТУК НЕЩАТА СА ТАКА " и " СЛУЧАЯТ ЩЕ съдебна експертиза ПОКРИЕ "! Светомира е или по-скоро беше моя братовчедка, преди да бъде безусловно отнесена, тръгвайки си от работа. Един юноша, карайки с превишена скорост и по първични проби използвал опиати, лиши околните и фамилията и от опцията да я дочакат да се прибере. Понеже ми писна да се помирявам и да изчаквам решение, което не наподобява като да върви в посоката, в която считам, че е обективна, ви апелирам за вашето подпомагане ", написа Станила Чоканова, а към обявата си прибавя и  и ефикасна присъда при злополуката в Шумен.

" Не осъждам никой извънредно, нито момчето, нито родителите му за случилото се. Но считам, че всеки би трябвало да поема отговорност, за това, което е приключил и за решенията, които е взел. Нека спрем да живеем с концепцията, че всичко може да се оправи с малко връзки и пари. Не искам да пребивавам на такова място! Няма да върнем Светомира, само че на следващия ден на нейно място може да е вашето дете! Моля ви да подпишете петицията и да споделите с приятелите си, с цел да покажем, че справедливостта е значима! ", гласи още обявата на Станила.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР