Близки до Макрон активисти, работещи в Белгия, смятат, че преизбирането

...
Близки до Макрон активисти, работещи в Белгия, смятат, че преизбирането
Коментари Харесай

Преизбирането на френския президент се дължи на добрата работа на неговия екип между двата тура

Близки до Макрон деятели, работещи в Белгия, считат, че преизбирането на френския президент Еманюел Макрон се дължи на положителната работа на неговия екип сред първия и втория тур .

В неделя Европа завоюва изборите против Русия или по-точно против режима на Путин. Част от екипа на новия остарял президент отпразнува успеха на непретенциозно празненство в Брюксел.
Ето какво сподели пред " Хоризонт "   Тиери Масон - консултант на французите в чужбина .Той е определен от французите, които живеят в Белгия.
" Смятам, че резултатите в този момент се дължат на доста положителната ни работа сред двата тура . Резултатът се очакваше, само че почтено казано, преди две седмици в неделя, когато бяхме 49, 51 на 100 и при значителен резултат и на Земур, доста хора се питаха какво ще се случи. Заедно с останалите деятели работихме през идващите две седмици. Според мен президентът насочи две ясни послания - в обществен аспект, като отстъпи малко за пенсионирането и за околната среда, като пое мощен ангажимент Франция да е първата страна, която ще спре газа и изкопаемите горива. Тези две послания откриха своя електорат ".Същото споделя и Луиз Кофино, координатор на акцията на " Република, напред " :
" До последния миг бяхме нащрек, с цел да накараме хората да гласоподават и би трябвало да кажем, че резултатите след първия тур не бяха положителни и в границите на статистическата неточност, тъй че довечера имаме една добра победа и изпитваме облекчение ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Ангелина Пискова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР