БЛИЦ Апелативният съд във Варна поиска да се съберат нови доказателства,

...
БЛИЦ
Апелативният съд във Варна поиска да се съберат нови доказателства,
Коментари Харесай

Проучват румънеца, убил дете до Хоризонт, за да решат ще го пуснат ли от ареста

 БЛИЦ Апелативният съд във Варна изиска да се съберат нови доказателства, за личността на румънския жител Адриен Кр., обвинен по Директива за птиците на Сектор " Пътна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна по тази причина, че на 29 юни тази година, на паркинг в близост  до зоопарка предизвикал по несъобразителност гибелта на дете.

Днес втората правосъдна инстанция прегледа жалбата на чужденеца против първичното задържане под стража, несъмнено предходната седмица от Окръжен съд – Варна.

Припомняме че на 29 юни към 17.00 часа, на паркинга на заведение в Морската градина на Варна 32-годишият румънски водач на " БМВ " по несъобразителност предизвикал гибелта на детето. Тестовете не са открили лидерът да е използвал алкохол или опиати.

Никоя от страните през днешния ден не оспори съществуването на обосновано съмнение, че Адриен е съпричастен към трагичния случай, довел до гибелта на детето. Въпреки чистото правосъдно минало прокуратурата уточни, че съществува заплаха обвиненият да се укрие, тъй като няма адрес и непрекъснато местоживеене в България, няма статут на непрекъснато или краткотрайно пребиващ в страната чужденец. Обвинението настоя втората правосъдна инстанция да удостовери първичния арест на Адриен.

Защитата на чужденеца изиска по-лека процесуална мярка за насила по отношение на него, като уточни, че става дума за несъзнателно действие. Адвокатите припомниха, че Адриен е направил признания и е съдействал през цялото време на проверяващите. Обвиняемият живее на по-малко от 10 км от румънския град Констанца и съгласно отбраната, той би могъл да се яви всякога, когато бива свикан за следствени дейности.

Съставът на Варненския апелативен съд откри, че с цел да се произнесе по жалбата на обвинения чужденец е належащо да се съберат още доказателства. До петък 12 юли 2019 година, когато е планувано идващото съвещание, румънските управляващи би трябвало да изпратят информация за това дали Адриен е бил съден в родината си и дали има нарушавания на техния Закон за придвижване по пътищата. След преценка на тези данни, Варненският апелативен съд ще дефинира каква мярка за процесуална насила ще търпи Адриен Кр., обвинен по Директива за птиците на Сектор " Пътна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна по тази причина, че на 29 юни тази година, на паркинг в близост  до зоопарка предизвикал по несъобразителност гибелта на дете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР