Блейзърът е универсален елемент от гардероба, който може моментално да

...
Блейзърът е универсален елемент от гардероба, който може моментално да
Коментари Харесай

Как правилно да носим блейзър според ръста

Блейзърът е повсеместен детайл от дрешника, който може мигновено да усъвършенства стила ви и да направи мощно усещане. Постигането на съвършената визия обаче не се изчерпва единствено с избора на хубав модел блейзър, а изисква и схващане по какъв начин да го носите съгласно растежа и пропорциите на тялото. Днес ще разгледаме нюансите на носенето на блейзър според от растежа, като ви помогнем да постигнете гладък и добре уравновесен външен тип.

Избор на подобаваща дължина

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Tea&Fashion (@teaandfashion)

При по-нисък растеж (160 см и по-малко) изберете блейзър, който пада тъкмо под ханша или доникъде на бедрото. По-късата дължина ще сътвори илюзията за по-дълги крайници и по-висок контур. Избягвайте прекомерно дългите сака, защото те могат да загрозят фигурата ви и да ви съкратят още повече.

Ако имате междинен растеж (165-175 см), можете да изберете блейзъри, които са малко под ханша или доникъде на бедрото. Експериментирайте с разнообразни дължини, с цел да откриете това, което е най-пропорционално на формата на тялото ви.

По-висок растеж (180 см и повече): изберете блейзъри с по-голяма дължина, която в идеалния случай да доближава доникъде на бедрото или малко над коляното. Това спомага за основаването на добре уравновесен външен тип и заобикаля риска да изглеждате тежки.

Дължината на ръкава

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от ᴠᴇʀᴇɴᴀ (@verena.lr)

При по-нисък растеж изберете блейзъри с малко по-къси ръкави, които разкриват част от маншета на ризата. Това ще притегли вниманието към ръцете и китките ви, създавайки илюзията за по-дълги ръце.

При междинна височина изберете блейзъри с ръкави, които стигат тъкмо до костите на китката. Тази дължина е класическа и подхожда на множеството видове тела, като обезпечава гладък и изтънчен външен тип.

При по-висок растеж можете да експериментирате с малко по-дълги ръкави, които да стигат доникъде на китката. Това освен добавя височината им, само че и придава съвременен жанр на цялостната визия.

Подходящата форма

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Jen Hava (@jen_hava)

Нисък растеж: изберете по-тънка кройка, с цел да не изглеждате претрупани с плат. Добре скроеният блейзър, който обгръща тялото, без да е прекомерно стегнат, ще сътвори грациозен и продълговат тип.

Средна височина: за хората със междинен растеж е значимо да имат прилепнала кройка. Избягвайте прекомерно свободните или тесни блейзъри и се уверете, че сакото прилепва по тялото, без да опъва копчетата.

По-висок растеж: изберете по-свободна кройка, с цел да се съобразите с растежа си. Търсете блейзери с малко по-широки плещи и по-дълга кройка, с цел да запазите салдото.

Игра с десени и цветове

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Franziska Nazarenus (@franziskanazarenus)

Нисък растеж: придържайте се към по-изчистени десени и по-тъмни цветове, защото те основават резултат на обтекаемост и издълженост. Избягвайте смелите, огромни щампи, които могат да натоварен по-малката фигура.

Средна височина: експериментирайте с разнородни десени и цветове. Все отново имайте поради пропорциите - в случай че сте с по-пищни форми, изберете тъмни цветове. Бялото основава размер.

По-висок растеж: заложете на смели десени и разнородни цветове. По-високите хора могат да се оправят с по-големи щампи без изпитание, като придават характерност и жанр на облеклото си.
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР