Благовещение е!Според Библията на този ден Архангел Гавраил донася на

...
Благовещение е!Според Библията на този ден Архангел Гавраил донася на
Коментари Харесай

Честито Благовещение, да ни е Светло в душите и сърцата!

Благовещение е!

Според Библията на този ден Архангел Гавраил донася на Дева Мария богатствата новина, че тя ще роди спасителя на човечеството - Иисус Христос.

За това и за Църквата това е Денят на майката.

26. А на шестия месец бе изпратен от Бога Ангел Гавриил в галилейския град, на име Назарет,27. при една девственица, сгодена за мъж, на име Иосиф, от вкъщи Давидов; а името на девицата беше Мариам.28. Ангелът влезе при нея и рече: радвай се, плодородна! Господ е с тебе; благословена си ти сред дамите.29. А тя, като го видя, смути се от думите му и размисляше, какъв ли е тоя привет.30. И рече ѝ Ангелът: не пердах се, Мариам, тъй като ти откри берекет у Бога;31. и ето, ти ще заченеш в утробата, ще родиш Син и ще Го наречеш с името Иисус.32. Той ще бъде популярен и ще се назова Син на Всевишния; и ще Му даде Господ Бог престола на отца Му Давида;33. и ще цари над дома Иаковов довеки, и царството Му не ще има край.34. А Мариам рече на Ангела: по какъв начин ще бъде това, когато аз мъж не познавам?35. Ангелът ѝ отговори и рече: Дух Светий ще слезе върху ти, и силата на Всевишния ще те осени; по тази причина и Светото, Което ще се роди от тебе, ще се назова Син Божий.36. Ето и Елисавета, твоя сродница, наричана неплодна, и тя зачена наследник в старините си, и е към този момент в шестия месец;37. тъй като у Бога няма да остане безсилна ни една дума.38. Тогава Мариам рече: ето рабинята Господня; дано ми бъде по думата ти. И Ангелът си отиде от нея.

Нека бъде благословена свещената  задача на дамата да подарява живот.

Нека в домовете ни царува уют и съгласие и по-често демонстрираме обичта и уважението си един към различен.

Нека всеки получи богатствата новина за здраве, обич и благополучие.

Нека получим благословията на Божията майка.

В националните показа този ден се свързва с идването на прелетните птици и с окончателното пролетно събуждане на природата.

 

На днешния ден честват всички, които носят имената Благой, Блага, Благовест, Благовеста, Евангелина, Bангел. 

 

Честит празник!

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР