Благотворителната фондация на Бил и Мелинда Гейтс ще внесе 200

...
Благотворителната фондация на Бил и Мелинда Гейтс ще внесе 200
Коментари Харесай

Бил и Мелинда Гейтс даряват 200 млн. долара за жените и децата от развиващите се страни


Благотворителната фондация на Бил и Мелинда Гейтс ще внесе 200 млн. $ във фонд за финансиране на самодейността на Организация на обединените нации „ Всяка жена, всяко дете ”. Информацията за великодушното подаяние бе публикувана от пресслужбата на международната организация.

В известието се цитират думите на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, който показва, че благосъстоянието на дамите, децата и юношите "е основно изискване за осъществяването на програмата за стабилно развиване за интервала до 2030 г.". Междувременно той напомня и, че интернационалната общественост "има задължението да помогне да се доближи цялостния капацитет (на програмата) ”.

Мелинда Гейтс пък акцентира, че "предоставянето на средства за отбрана на здравето на дамите и децата е от първостепенно значение, защото може да помогне на най-бедните да се избавят от своята нищета".

Въпросният фонд се занимава с начинания, ориентирани към възстановяване на изискванията на живот и здравословното положение на дамите и децата в 50 страни, най-много в разрастващите се.. Както се показва в изказването на Организация на обединените нации, ръководещите фондовата конструкция се надяват да привлекат към 2 милиарда $ през идващите 5 години.

"Всяка жена, всяко дете" е самодейност на осмия общоприет секретар на Организация на обединените нации Бан Ки Мун като част от „ Глобалната тактика за здравето на дамите и децата ”. Тя получи утвърждение през 2010 година на постоянната годишна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР