Благотворителна изложба Лице на войната“ с картини на украински деца

...
Благотворителна изложба Лице на войната“ с картини на украински деца
Коментари Харесай

Деца бежанци от Украйна с благотворителна изложба днес във Варна

Благотворителна галерия „ Лице на войната “ с картини на украински деца бежанци ще бъде открита през днешния ден, 24 февруари във Варна по случай годишнина от започването на войната в Украйна, научи Moreto.net.

Събитието ще се организира сред 18.00 и 20.00 ч. в Градската художествена изложба. Организатор е Фондация „ Открито сърце “.

Приходите ще отидат в помощ на фамилиите на децата художници, както и на доброволческия Българо-украински център във Варна, който Фондацията спонсорира.

В изложбата ще има картини на надарената 7-годишна художничка Ника Стрелецкая, както и на други даровити украински деца от школата по изобразяване, спонсорирана от Фондацията.

Малката украинска бежанка Ника Стрелецкая е известна в Украйна като най-младата художничка. Ника е единствено на 7 години, само че има зад тила си доста изложения както в родината си, по този начин и в чужбина.

Ника е родена през 2015 година и към този момент има 5 лични изложения. Победителка е в доста състезания – национални и интернационалните. Името ѝ попада в книгата „ Децата – горделивост на Украйна “ и е в топ 25 най-забележителни деца в в украинската „ Енциклопедия на детските гении. “ Получила е награда – „ Дете на поколението Z ”; награда „ 100 от най-успешните украинци – надарено дете на 2021 година “

Картините ѝ са били изложени в доста страни – България, Полша, Словения, Унгария, Германия, Съединени американски щати, Грузия, Франция, Китай, Австрия, Турция, Япония, Англия. Нейни картини участват както в музеи, по този начин и в частни сбирки.

От месеци Ника рисува войната по този начин, както я вижда и усеща. Нейните трагични картини са огледало на нейните прекарвания и визии, които са раздрусали нейното умерено детство и са я създали заточеник от родината си - нея и милиони други украински деца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР