Благотворителна изложба – базар направиха в центъра на Монтана момчетата

...
Благотворителна изложба – базар направиха в центъра на Монтана момчетата
Коментари Харесай

Момчетата от поправителния дом в Бойчиновци подредиха изложба

Благотворителна галерия – базар направиха в центъра на Монтана момчетата от поправителния дом в Бойчиновци за 1 юни.
Всичко, което предлагаха, е направено от самите тях в клубовете по ползи. Картички, акварели, гривни, книгоразделители бяха подредени на масичките пред Младежкия дом. Сред най-атрактивните експонати бяха картичките, направени от тесто и по-късно оцветени и орнаментирани с бои и естествени материали.
Събраните средства от днешния базар момчетата са решили да дарят на болно детенце от общината.
„ Разговарях с кмета на Бойчиновци, за дарението. Ако той не ни насочи към семейство, което има потребност от средства за лекуване на дете, ще помогнем на някого в Монтана”, сподели началникът на Поправителния дом Светослав Пенов.
През юни в дома ще има празник за края на образователната година, която сполучливо ще приключат 20 от настанените в изправителната институция.
Освен обучение там, те получават и специалност. Миналата година курсовете са били по дърводелство и готварство. След изпит приключилите момчета са получили професионални документи.
„ Овладяването на специалност е измежду целите ни, това е един от най-успешните способи да подсигуряваме естествен живот на момчетата, откакто изтърпят наказването си”, изясни Пенов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР