Благотворителна инициатива на ученици от Професионалната гимназия по облекло Ана

...
Благотворителна инициатива на ученици от Професионалната гимназия по облекло Ана
Коментари Харесай

Ученици шият благотворително за Детската онкохематология в Пловдив

Благотворителна самодейност на възпитаници от Професионалната гимназия по облекло „ Ана Май “ в Пловдив. Десетокласници ушиха спално долни дрехи за дребните пациенти на Детската онкохематология в Университетската болница „ Свети Георги “ в града и го подариха безплатно. С благотворителния жест учениците върнаха усмивките на болните деца.

Пловдив

Идеята за акцията е на учениците от десети клас в специалностите „ Козметика “ и „ Конструктор моделиери “. Ражда се по време на образователен час, когато учител им слага задачата да проучат типовете детски онкологични болести.
Ангелина Гюрова – преподавател в Професионалната гимназия по облекло „ Ана Май “ - Пловдив: " Решихме, че ще създадем едно подаяние, което беше спално долни дрехи – 21 комплекта. Решиха, че ще купят чисто нов плат. Изработиха го, след което ги посетихме там на място. "
Спалните комплекти са ушити за по-малко от месец. С жеста на внимание учениците върнали усмивките на децата в болничната среда.
Ивелина Иванова: " Ние всички взехме решение, че би трябвало да помогнем на тези деца, тъй като там в тази болница се усещат неприятно. Те са сами там. Родителите им не са непрекъснато с тях и трябваше да ги зарадваме по някакъв метод. Да не се усещат сами. "
Годишно в отделението се лекуват към 200 деца, множеството от тях с тежки болести, което постанова по-дълъг престой в болница.
Доц. Мария Спасова – завеждащ Детско онкохематологично поделение – УМБАЛ „ Свети Георги “: " Даренията за нас са освен материална стойност. По-скоро това е една съпричастност към тези деца, една емпатия към техните родители, едно състрадание на обществото към ориста, която ги е сполетяла и компликациите, които би трябвало да преживеят в хода на лекуването. "
Учениците и преподавателите от „ Ана Май “ са уверени, че акцията за детското поделение ще продължи и през идната образователна година. А в този момент имат намерение да подарят на деца в неравностойно състояние ушити от тях красиви рокли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР