Благородна инициатива по време на пандемията. Докато светът се бори

...
Благородна инициатива по време на пандемията. Докато светът се бори
Коментари Харесай

Благородно: Димитър Кузманов повежда български спортисти в помощ на болно дете

Благородна самодейност по време на пандемията. Докато светът се бори с COVID-19, има хора, които се борят с тежките си диагнози. Такъв е казусът и на дребния Калоян, чиято борба с,,остеосаркома ” е от 2015 година, а в този момент има потребност от помощ за ново лекуване.

Български спортисти се включват в борбата му за живот. Повежда ги втората ракета на България по тенис на корт. Димитър Кузманов взема решение да събере елита на българския спорт и дружно да оказват помощ на детето. Организират онлайн търг под наслов,,Българските спортисти в поддръжка за Калоян ”.

„ През 2015 година Калоян е диагностициран с тежката диагноза,,остеосарком ”. Първоначално туморът визира едната ръка. След 5 години битка и къси ремисии, туморът се завръща- този път на лицето му. Силните химиотерапии вземат детската му усмивка. Химиотерапиите към този момент не работят, само че лекарите виждат вяра в нов тип лекуване, което обаче не се поема от Здравната каса “, споделя Кузманов.

„ Всеки един от нас ще подари предмет или продукт обвързван със спорта, който практикува, като сумата от всеки един подобен ще отиде в дарителската сметка на Калоян! Щастлив съм, че съумях да събера 25 спортиста от 13 разнообразни типа спорт! Щастлив съм, че всеки един от тях откликна и прояви предпочитание да се включи в тази самодейност! “, споделя втората ни ракета.

Търгът ще се организира във фейсбук страницата на Димитър Кузманов от 16 април до 30 април.

„ Всеки един от вас може да стане част от огромното спортно семейство на България и дружно да се опитаме да помогнем и да спасим един човешки живот! “, приканва Кузманов. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР