Благонравие е една много хубава дума и означава добър характер,

...
Благонравие е една много хубава дума и означава добър характер,
Коментари Харесай

Благонравие в училищата

" Благонравие е една доста хубава дума и значи добър темперамент " , сподели пред БНР   Ана Господинова, създател на учебници по Благонравие. 

Вече в учебните заведения се работи по учебниците от 1-ви до 3-ти клас, които са утвърдени от Министерството на образованието, а в подготовка е и учебникът за 4-ти клас, който се прави оценка сега от специалистите на МОН.

Господинова изрази вяра при започване на идната образователна година да е подготвен цялостният комплект, който включва учебник, образователна тетрадка и книга за учителя.  

" Възпитаваме децата в полезности - мъдрост, достолепие, състрадание, обич ", показа авторката. 

Всички деца от класа на Дафина Йовчева, учителка в 60-о учебно заведение в София, са поискали да учат предмета Религия и благоприличие:

" Учениците споделят, че това е най-интересният предмет в учебно заведение, а родителите са извънредно радостни и впечатлени от това, че децата им учат такива тематики - за почитание към родителите, респект към предците, съчувствие . Казват, че стартира да им се трансформира речникът и в него се появяват думички като благосклонност и съчувствие. Децата са разказали, че знаят по какъв начин да играят с деца в инвалидни колички. Всичко това ме кара да бъда един благополучен преподавател с тези прелестни деца ".

Интервюто на Таня Милушева с Ана Господинова и Дафина Йовчева в предаването " Преди всички " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР