Благомир Коцев, спуснатият от Кирил Петков за кандидат кмет на

...
Благомир Коцев, спуснатият от Кирил Петков за кандидат кмет на
Коментари Харесай

Варна помни: Коцев джитка със синя лампа

Благомир Коцев, спуснатият от Кирил Петков за претендент кмет на Варна от ПП/ДБ, обича привилегиите на властта. Като регионален шеф той се е движел със длъжностен автомобил със синя полицейска лампа. Това заяви някогашния губернатор Марио Смърков. Освен това в продължение на шест месеца автомобилът, вместо да е в длъжностен гараж, бил паркиран до ресторант „ Хоризонт ”.
Неправомерното прилагане на синя полицейска лампа е закононарушение по наредбите на Наказателен кодекс. Това е задоволително съображение прокуратурата да образува досъдебно произвеждане против Благомир Коцев. Според член 274 „ а “ от Наказателен кодекс за това действие се плануват до 3 година затвор или пробация.
Със синя лампа на колата си Коцев е употребил доста екстри. Той е можел да минава при червен сигнал на светофара, да не стопира на знак „ Стоп ” и да не се преценява с организацията на придвижването, въведена със светофари, пътни знаци, пътни маркировки и други Освен това е можел да паркира или да престоява без значение от наредбите на Закона за придвижването по пътищата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР