Благоевградският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение на бившия

...
Благоевградският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение на бившия
Коментари Харесай

Съдът в Благоевград остави в ареста бившия румънски министър Елена Удря

Благоевградският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение на някогашния румънски министър Елена Удря, за обезпечаване присъединяване й в производството по осъществяване на получена Европейска заповед за арест, издадена от съда в Букурещ, оповестиха от съда.

Оттам допълват, че 48-годишната жена е оповестена за интернационално търсене за арест и екстрадиция от румънските управляващи за осъществяване на влезнала в действие присъда шест години отнемане от независимост за получен рушвет. Тя е арестувана на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " на 7 април 2022 година при опит да напусне България.

Съдебен състав на Окръжен съд – Благоевград е решил желаното лице да бъде арестувано в условия на арест, защото е налице действителна заплаха от укриване и възпрепятстване по този метод на производството по същинско предаване на лицето на искащата страна, оповестяват още от съда.

Оттам показват, че правосъдният акт не е финален и може да бъде обжалван в тридневен период пред Апелативен съд – София. В случай на тъжба или митинг, съвещанието пред Апелативния съд е планувано за 14 април от 10:00 часа.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР