Blagoevgrad24.bg > Любомира ЦъцароваНека не си мислим, че жертви на насилие

...
Blagoevgrad24.bg
> Любомира ЦъцароваНека не си мислим, че жертви на насилие
Коментари Харесай

Разказаха за две жени, чиито мъже превърнаха живота им в ад!

Blagoevgrad24.bg > Любомира Цъцарова
" Нека не си мислим, че жертви на принуждение и насилници са единствено хора с по-ниско обучение. В случая и двамата са висшисти. А мъжът атакува жена си, тъй като я ревнува. Той й е определил час, в който да потегля на работа и подобен, в който да е у дома. Ако даже и с 5 минути го просрочи, мъжът става нападателен ", описа Любомира Цъцарова - психо-социален съветник във фондацията.

Тя добави, че дамата е взела решение да напусне насилника си, завела е дело за бракоразвод, има издадена ограничаваща заповед против брачна половинка си. Ще заведе дело и по Закона за отбрана от домашно принуждение.

Цъцарова разяснява и различен случай, с който се е сблъскала. Става дума за жена от дом, майка на две деца, която живее с мъжа си и с неговата майка. Насилието над нея стартира към година и половина след брака им, когато дамата е спирана да върви на работа. След като ражда първото си дете - момче на 10 години към този момент, ситуацията се успокоява. Мъжът й обаче пие и стартира още веднъж да става нападателен.

" Той излиза, вижда се с другари, пие. После се прибира в дребните часове на нощта, буди жена си и я бие. Без причина ", описа Цъцарова.

Насилието и експанзията не стопират даже и по време на втората бременност на дамата. Дори по време на престоя си в болничното заведение след раждането мъжът не се интересува от нея или от детето. Жената обаче отново се връща в този дом, защото е от дом и няма близки, няма при кого да търси поддръжка. При навършване на възраст за ясла на второто дете дамата стартира работа, а насилието продължава. Това я кара да се обърне към фондация " Джендър други възможности ".

Но макар консултациите там, макар страха си, тя взима решение да се върне в дома на мъжа си. Причината е, че няма към кого различен непосредствен да се обърне, тъй като е израсла в дом. Работи и получава минимална работна заплата и се опасява, че с нея няма да съумява да заплаща наем, да устоя децата си.

В този ред на мисли от " Джендър други възможности " са скептично настроени, че ще има някаква полза от законодателните промени във връзка с домашното принуждение. Защото главно се завишават наказванията, само че няма предварителна защита.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР