Благоевград започна да се подготвя за коледните празници. Първите украси

...
Благоевград започна да се подготвя за коледните празници. Първите украси
Коментари Харесай

Благоевград започна да украсява за Коледа

Благоевград стартира да се приготвя за коледните празници. Първите украси към този момент се появиха на най-големите булеварди в града, а от общината започнаха да построяват къщичките за коледно-новогодишния базар в града.
Къщичките, познати на благоевградчани като " кочинки ", ще са общо 12, сложени на площада в града. В част от тях ще се оферират промишлени артикули, продукти с коледна тематичност, а в останалите храни и питиета.
Коледните къщички ще останат на площада до началото на януари 2019 година. Базарът се провежда всяка година, като преместваемите обекти се отдават чартърен посредством търг.
" Къщичките допълват празничното въодушевление в Благоевград редом с богатата коледна декорация, която общината слага обичайно, както в централна градска част, по този начин и в кварталите на регионалния център. За идните празници Община Благоевград е подготвила богата културна стратегия и доста изненади за поданици и посетители на града ", разясняват от общинската администрация.

Проблемът с " кочинките " обаче беше засечен и на последната общинска сесия. Тогава опозицията се обърна против тях с изказванието, че предходната година са оставили мазни петна по целия център, както и доста отпадъци, които в следствие не са били изчистени от наемателите на оборудванията. Припомняме, че сега тече интензивен ремонт на центъра в Благоевград, а общинските съветници са обезпокоени, че новите плочки ще бъдат изцапани или безвъзместно унищожени.
Кметът на града доктор Атанас Камбитов даде обещание, че ще се погрижи тази година да се случват сходни неприятни изненади.

Жители на града обаче също възроптаха против концепцията. Те са на мнение, че е по-добре да има коледен базар със сувенири или творби на изкуството, вместо кюфтета и кебапчета. Какви ще бъдат новите наематели към момента не е ясно.
Коледната елха в града пък ще бъде публично запалена на 5 декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР