Благоевград. В разгара на зимния сезон Комисията за защита на

...
Благоевград. В разгара на зимния сезон Комисията за защита на
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов, председател на КЗП: Уплътняваме екипите си в зимните курорти

Благоевград. В разгара на зимния сезон Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) ускорява контрола върху туристическите обекти в планинските курорти, съобщи ръководителят на комисията Димитър Маргаритов по Българска национална телевизия - Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на КЗП .
„ От през днешния ден имаме доста съществено уплътняване на наличието. Ако приказваме съответно за Банско, осем са нашите екипи, които към този момент работят там на терен. Те ревизират главно хотели и заведения за хранене. Вече сме направили през предишните седмици инспекции на осведомителната среда, в която действат оборудванията и ски пистите ”, добави Маргаритов.
Първите резултати от осъществените в навечерието на откриването на сезона инспекции демонстрират, че са изпълнени условията на Наредбата за ски пистите – налична е цялата наложителна информация, включително и тази за изискванията и цените, против които могат да бъдат употребявани оборудванията в ски зоната. Има и предупредителни знаци по отношение на сложността на обособените трасета.
„ До момента не сме установявали съществени нарушавания на Наредбата за категоризация, т.е. разминаване сред това, което един обект оферира като звезди и условия, че може да предложи, а в действителност да се окаже, че това не е по този начин ”, сподели ръководителят. И добави, че в минали интервали главните недоволства от туристи са били точно от подобен темперамент – доста положителни предложения с обещания за СПА центрове и така нататък, само че на място се оказва, че услугите не могат да бъдат предоставени. „ Този недостатък считам, че ще бъде преодоляван с течение на времето, само че ние сме там, с цел да установяваме това. И хората могат да се обръщат към нас постоянно щом открият, че нещо не е наред ”, подсети Маргаритов.
Той изясни, че сходни акции за инспекции целят постигането на предпазен резултат. „ Ако има даже чисто официално противоречие, то да не засегне потребителя, а да бъде преодоляно преди този момент ”, уточни ръководителят. И обясни по какъв начин да работят туристите, в случай че въпреки всичко станат жертва на сходен вид нарушаване: „ Те би трябвало да предявят своята основателна рекламация към самия хотелиер или туроператор при проведено туристическо пътешестване. Ако не получат подобаващ отклик, незабавно да алармират при нас. Извършваме инспекция, откриваме това събитие и от една страна глобяваме нарушителите, от друга –съдействаме на потребителите да получат една отплата, която би ги удовлетворила. ”
Според Маргаритов в множеството случаи разрешаването на зародил спор не е нескончаем развой. В случаите, в които то изисква повече старания, могат да бъдат включени и така наречен помирителни комисии. „ Те се управляват от КЗП и дават опция на страните по подобен спор да търсят решение на въпроса с наше подпомагане, което удовлетворява и двете страни. И, уповавам се, все по-редки ще бъдат случаите, в които ще се стига до намесата и на съда, когато приказваме към този момент за обезщетение за неизпълнени задължения от страна на хотелиери към туристи ”, приключи ръководителят на КЗП.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР