Благоевград. Студентският фолклорен ансамбъл към Факултета по изкуствата на ЮЗУ

...
Благоевград. Студентският фолклорен ансамбъл към Факултета по изкуствата на ЮЗУ
Коментари Харесай

Благоевград: Международно признание получи Студентският фолклорен ансамбъл на ЮЗУ „Неофит Рилски“ с ръководител доц. Георги Гаров

Благоевград. Студентският фолклорен отбор към Факултета по изкуствата на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ с началник доцент Георги Гаров беше посетител и единствен представител на България в влиятелния XII Балкански фолклорен танцов фестивал в Измир, Турция. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение . Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Измир. В него участваха танцови сформира от 12 страни. Ансамбълът получи самопризнание за високото си майсторство.
В рамките на фестивала се организира интернационален симпозиум – „ Културното развиване на фолклорните танцови фестивали и устойчивостта на традицията “, в който експерти от Европа и Америка обмениха хрумвания и опит. Специален посетител на форума бе доцент доктор Иванка Влаева. Тя, като член на интернационалната редколегия, показа също оповестения от университетско издателство „ Неофит Рилски “ алманах „ Music and Dance in Southeastern Europe: Myth, Ritual, post-1989, audiovisual ethnographies ”. В него са събрани проучвания на 42 интернационално приети учени участници в Петия интернационален симпозиум на ИГ на ICTM за музика и танц в Югоизточна Европа, на който Югозападният университет беше хазаин през 2016 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР