Благоевград. По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград е наложена

...
Благоевград. По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград е наложена
Коментари Харесай

Обвиняем за опит за контрабанда на наркотици през българо-гръцката граница остава в ареста

Благоевград. По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 31-годишния С.С., упрекнат за осъществено от него закононарушение по член 242, алинея 2, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София .

На 29 ноември 2021 година в бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград е постъпила оперативна информация за придобиване на наркотични субстанции от съответно лице и евентуалното им трафикиране през границата на страната.
Още същия ден, при изискванията на необходимост, е било осъществено претършуване на лек автомобил, м. „ Ауди “, спрян в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата – Промахон, на трасе излаз в посока Гърция. В ниша под предната дясна седалка на транспортното средство е била открита алена чантичка от плат. В нея, с изключение на комплект за първа здравна помощ, е бил открит найлонов плик с два пакета, залепени с кафяво тиксо. В по-големия от тях е било открито кафяво прахообразно вещество, което при направения на място наркополеви тест е реагирало позитивно на хероин. При премерване с електронна везна е регистрирано тежестта на дрогата - 206 грама. В другия пакет е било намерено бяло прахообразно вещество – кокаин, с тегло 56 грама.
Водачът на автомобила – С.С., в направен по подобаващ ред протокол, е заявил, че наркотичните субстанции са негови.
Мъжът е бил притеглен към наказателна отговорност за осъществен от него опит за преместване през границата на страната от България за Гърция на високорискови наркотични субстанции. Той е бил арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор, след което е било импортирано в съда искане за взимане на мярката му за неотклонение „ задържане под стража “.
В правосъдно съвещание съдът е приел доводите на прокурора от Окръжна прокуратура – Благоевград, че е налице действителната заплаха С.С. да извърши друго закононарушение. Деянието, в което е упрекнат, съставлява тежко съзнателно закононарушение, за което законодателят е планувал наказване „ отнемане от независимост ” от 10 до 15 години. Обвиняемият е осъждан и изтърпявал дейно наказване „ отнемане от независимост “. Налице е висока степен на социална заплаха на действието и на дееца.

Наложената от съда мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на С.С. може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР