Благоевград. Жалко за децата на Благоевград, можехме да имаме модерен

...
Благоевград. Жалко за децата на Благоевград, можехме да имаме модерен
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград Илко Стоянов: Жалко за децата на Благоевград, можехме да имаме модерен открит плувен басейн с минерална вода и най-красивия парк

Благоевград. Жалко за децата на Благоевград, можехме да имаме съвременен открит плувен басейн с минерална вода и най-красивия парк. Това сподели кметът Илко Стоянов след решението на Общински съвет във връзка с предлагането за реновиране на аквапарка и надграждане на парк „ Бачиново “, за което не доближиха гласове на общински съветници, с цел да бъде признато.

„ Ако болшинството преобладаваше, щяхме да стартираме дейностите още от 1 юни – Деня на детето. Жалко за децата, тъпо за хората, тъпо за Благоевград, че беше лишен от една сериозна опция да се развива. Днес не успяхме да създадем първата си стъпка на развиване! Този план не е единственият, върху който работи Общината, само че първи получи късмет за реализация. Независимо от неприетото решение, аз го одобрявам такова, каквото е и ще не преставам да си правя работата, по този начин както съм заречен. Все отново за първи път от години насам, Благоевград стъпи на пътя на смяната, тъй като, както дадох обещание още в предизборната акция ще има разговор с всички поданици на общината, без значение от другите ни отзиви “, сподели кметът Стоянов.

Той акцентира, че в никакъв случай до момента не е имало толкоз необятна полемика за реализирането на какъвто и да е план и добави, че единствената опция за реновиране на аквапарка и парк „ Бачиново “ е била по Фонд ФЛАГ. Стоянов съобщи, че лихвата от 0,47%, заложена за капиталовото желание е доста по-ниска от тази за други финансови отговорности и даде за образец дълга от 5 млн. по Фонд ФЛАГ, стихотворец от предходното общинско управление, с плаващ лихвен %, започващ от 1.44%.

„ Ще напомня и заемите - 7,5 млн. лв., изтеглен заем, без публично разискване през 2019 година, както и над 2 млн. лв. за ЛЕД осветлението в града, забележете от търговски банки. Сега, за първи път от доста години не се вършеше нищо подмолно и не съм влизал в никакви сделки с общински съветници. Какво са правили те между тях, това си е тяхна работа и отговорност. Както споделих, одобрявам резултата, подобен какъвто е, въпреки и с голямо страдание, само че в никакъв случай няма да приема бурните овации и дивата наслада от това, че си попречил да се осъществя нещо, което е напълно в интерес на обществото. Предимството на отхвърленото през днешния ден предлагането е, че паднаха доста маски – на обособени политици, на партии, тъй като на първо място са значими хората в този град “, съобщи още Стоянов.

В рамките на днешното съвещание вносителят на предлагането за производство на референдум Павлин Янкулски изиска то да отпадне от дневния ред, при което кметът прикани за правилно отношение към жителите.

„ Никога не използвайте референдума като политическо оръжие, тъй като хората познават фалша. Ако искахте да чуете гласа на жителите, щяхте да настоявате първо тази точка да бъде прегледана, само че вие самичък си признахте - в случай че тя не мине, няма потребност от референдум. Какво щеше да стане, в случай че референдумът покаже, че хората желаят този план?! Недейте да злоупотребявате с инструмент на директната народна власт. Фалшиво е “, безапелационен бе кметът Стоянов.
Той акцентира, че ще продължи да работи, както до момента транспарантно и близо до хората.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР