Благоевград е една от двете области, които се намират в

...
Благоевград е една от двете области, които се намират в
Коментари Харесай

Нови епидемични мерки в Благоевград. Заради...грип

Благоевград е една от двете области, които се намират в зелената Коронавирус зона, съгласно картата на епидемиологичната конюнктура. Това значи, че там заболеваемостта е под 100 на 100 хиляди души за 14 дни. Отстъплението на ковид обаче е освободило място за грипа, който две години се спотайваше.

От 18 март на територията на община Благоевград обаче е оповестена епидемиологична конюнктура, заради нараснала заболеваемост от грип и ОРЗ (остри респираторни заболявания), оповестиха от Министерството на здравеопазването.

С наставление на шефа на РЗИ се не разрешават плановите интервенции в лечебните заведения, провеждането на детски и женски съвещания, профилактичните прегледи, както и осъществяването на плановите имунизации и реимунизации при деца.

Най-засегната от остри респираторни инфекции е възрастовата група от 5 – 14 година, следвана от възрастовата група от 0 – 4 година

Обучението на учениците остава в присъствена форма, като продължава наблюдението върху броя на отсъстващите възпитаници, защото в някои учебни заведения техният брой е към 20%.

В взаимозависимост от развиването на епидемиологичната конюнктура могат да бъдат въведени спомагателни ограничения.

Благоевград беше първата област, ударена от последната вълна на ковид, като доближи рекордна заболеваемост в пика ѝ.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР