Благоевград е домакин на Държавното лично-отборно първенство по спортна гимнастика

...
Благоевград е домакин на Държавното лично-отборно първенство по спортна гимнастика
Коментари Харесай

Красимир Дунев: Еди Пенев е близо до спечелване на трета квота за Париж

Благоевград е хазаин на Държавното лично-отборно състезание по спортна гимнастика през уикенда. В конкуренцията ще вземат участие 165 състезатели от 17 клуба, разпределени в шест възрастни групи. Сред декларираните са най-хубавите състезатели при мъжете Еди Пенев, Йордан Александров, Божидар Златанов, Димитър Димитров, които се борят за продобиване на квота за Олимпийските игри в Париж 2024, както и Валентина Георгиева, която завоюва златен и два сребърни медала от Световните купи тази година и и дружно с Кевин Пенев има квота за присъединяване на Олимпийските игри.

Турнирът ще бъде открит в петък в 13:30 часа от кмета на общината Методи Байкушев в наличието на президента на родната федерация Красимир Дунев и Йордан Йовчев.

В залата в Благоевград феновете на спортната гимнастика ще видят и спечелилата квота за Олимпийските игри в Париж Валентина Георгиева.

" Това е голям триумф за нас. От доста години не сме имали жена на олимпийски игри. За последно в Лондон през 2012 година ни показва Ралица Милева. Много е значимо, че Валя се връща в спорта след доста сериозна травма на коляното. Тя претърпя сериозна интервенция и на три международни купи да вземе два златни и един сребърен орден, както и квота за олимпийските игри, е в действителност голяма наслада за нас. Искам да й пожелая да е здрава, да продължава напред. Аз бях сигурен, че тя ще се възвърне изцяло и ще я забележим още веднъж на международния подиум. Валя е едно мощно момиче ", сподели още олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта 1996.

Еди Пенев също има късмет да завоюва квота за Париж и дружно с брат си Кевин да показват страната на най-големия състезателен конгрес.

" Еди е покрай продобиване на трета квота. Трябва да е доста спокоен. Съчетанието му на земна гимнастика е доста мощно, доста е конкурентно, по тази причина той би трябвало да се успокои и да направи приземяването на всяка една серия. Надявам се на Световната купа в Доха да се класира в топ 3. Съжалявам, че на третата Световна купа той не можа да си вземе нужните точки и да сме по-спокойни. До края ще чакаме какво ще се случи. Надявам в Доха да изиграе едно неповторимо комбиниране и да се поздравим с трета квота ", добави именитият гимнастик.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР