Благоевград. Днес от 17:30 часа, в голямата зала на Градската

...
Благоевград. Днес от 17:30 часа, в голямата зала на Градската
Коментари Харесай

Самостоятелна изложба на Богомил Благоев в Градската художествена галерия – Благоевград

Благоевград. Днес от 17:30 часа, в огромната зала на Градската художествена изложба - Благоевград ще се открие независима галерия на Богомил Благоев, оповестиха от общината.
Авторът е роден през 1943 година и има богата креативна биография. Участвал е в голям брой общи художествени изложения в Благоевград, Перник, Кюстендил, София, в районните изложения „ Струма “, в интернационалните биеналета на живописта в Палма де Майорка и Истанбул, има десетки независими изложения в страната. Негови картини са притежавани в частни сбирки и галерии в страната и в чужбина – Палма де Майорка, Истанбул, Велико Търново, Кюстендил, Перник,

Министерство на просветата, Министерство на стопанската система и други От 2000 година Богомил Благоев стартира да работи по основаването на декори за кино продукции. Негови картини има във филмите “Октопод ” II с режисьор Йоси Вейн, „ Плъхове “ с дизайнер Гордън Уайлдинг; Художник реализатор е във филмите “Вярваме в Бог ” с присъединяване на Вал Килмър, Крисчън Слейтър, Дарил Хана, “Лавина ” с реж. Марк Рупър, “Контрол ” с присъединяване на Уилям Дефо, Рей Лиота, Мишел Родригес, “Неуспоримият II ”, “Черната Далия ” и други. През 2003 година взе участие като художник реализатор във кино лентата “Спартак ” с присъединяване на Горан Вишнич. През 2004 година взема присъединяване като художник в италиански и американски кино продукции, снимани в България като “Сако и Ванцети ”, “Потопени ”, “Механикът “.

Богомил Благоев е член на Съюза на българските художници, секция „ Живопис “. Член е на сдружението на кюстендилските художници и на групата на художниците в Перник. Живописта, която прави, е маслена, акварел и пастел.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР