Благоевград. Бюлетините, които днес пристигнаха в Благоевград са точно толкова,

...
Благоевград. Бюлетините, които днес пристигнаха в Благоевград са точно толкова,
Коментари Харесай

Адв. Мартин Бусаров, Общинска избирателна комисия – Благоевград: Три от машините, на които се гласуваше при първи тур на частичните кметски избори, ще бъдат подменени заради проблеми при отчитането на гласовете

Благоевград. Бюлетините, които през днешния ден дойдоха в Благоевград са тъкмо толкоз, колкото бяха и на първи тур, а точно 73 700. Това сподели пред Радио „ Фокус “ - Пирин адв. Мартин Бусаров, ръководител на Общинска изборна комисия – Благоевград. Той изясни, че Изборният кодекс задължава да се работи по одобрен тираж и скица – там, където има секции с машинно гласоподаване могат да бъдат отпечатани до 100 % от броя на гласоподавателите, а там, където има секции с гласоподаване на хартия, би трябвало да бъдат отпечатани 100 % от броя плюс 10 % запас. „ Секционните изборна комисии остават 140 на брой, от които една е в Дома за остарели хора в кв. „ Струмско “. Запазва се броят на членовете, както и местонахождението на секционните изборни комисии. Запазва се броят на секциите с машинно гласоподаване, както и броят на машините. Тоест, в една и съща конюнктура, що се отнася до броя на секциите, ще проведем втория тур от изборите, планувани за 4 юли “, сподели още адв. Бусаров.

Той посочи, че изборните бумаги, след края на изборния ден, още веднъж ще се предават в Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “ – Благоевград. „ Организацията към изборите остава същата, както беше на първи тур. Утре в 13.30 часа стартира предаването на книжата и материалите по секциите, дружно с машините. Това ще се случва по график. В неделя, откакто завърши изборния ден, още веднъж ще чакаме сътрудниците в театъра. Мисля, че организацията към този момент ни е добре позната, функционалностите са разпределени, тъй че се надявам до среднощ да бъдем подготвени с приемането на протоколите, с цел да може в ранните часове на понеделник да обявим изборните резултати “, добави още ръководителят на Общинска изборна комисия – Благоевград.

Общият брой на машините, които са обезпечени за изборите, е 174 в 120 секции. „ Имаме уверението на сътрудниците от ЦИК и от „ Сиела “, че три от машините, които имаха проблеми при отчитането в първия тур ще бъдат сменени и няма да се употребяват освен това гласоподаване. Надяваме се, че няма да имаме проблеми и при отчитането на резултати “, акцентира адв. Бусаров.

Броят на гласоподавателите, имащи право на глас се резервира съвсем същия – 65 502 плюс още към 10 нови гласоподаватели, които сред първи и втори тур са навършили пълноправие.

Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР