Благоевград. 37-ият контингент на Българската армия бе изпратен на мисия

...
Благоевград. 37-ият контингент на Българската армия бе изпратен на мисия
Коментари Харесай

Благоевград: 37-ият контингент на Българската армия бе изпратен на мисия в Афганистан с тържествен ритуал

Благоевград. 37-ият контингент на Българската войска бе изпратен на задача в Афганистан с церемониален обред в Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пирин . На тържествената гала участваха министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов, заместник-кметът на Община Благоевград Иво Николов, ръководителят на Общински съвет-Благоевград Радослав Тасков. В началото на церемонията Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим отслужи молебен за здраве за всички военнослужещи, които ще отидат на задачата. Министър Каракачанов съобщи, че изпращат следващият български контингент в Афганистан, който би трябвало да извършва рискова задача. Той добави, че всички ще се молим за тяхното здраве и живот.
„ Аз съм уверен, че Вие сте добре готови и почтено ще визиите България в следващата задача, която българската войска извършва като част от своите интернационалните задължения. Обръщам се към Вас да се държите един за различен, да се пазите и да пазите достойнството и името на българската войска. Пожелавам на всички Вас здраве, използвайте наученото, дръжте се почтено и най-много се върнете живи и здрави в Родината “, сподели в послание към военните министър Каракачанов. Той връчи на командира на контингента полковник Митко Димитров икона на Свети Георги Победоносец, с цел да ги пази и да върне всички бойци живи и здрави вкъщи. Заместник-кметът на Община Благоевград Иво Николов също произнесе приветствено слово към 37-и контингент на Българската войска. По думите му задачата на днешната гала е засвидетелстването на нашата поддръжка и доверие към 37-ми контингент на, който отпътува да извърши задачата си в Афганистан. Според него всеки един от военнослужещите е извънредно квалифициран за това, което следва. Иво Николов съобщи, че точно тяхната роля е от голямо значение за опазването на сигурността освен в Афганистан, само че и в международен мащаб. По думите му присъединяване на военни контингенти в задачи зад граница е несъмнено доказателство, че Република България извършва правилно своите отговорности към НАТО и Европейски Съюз.
„ Най-висшата цел, която би трябвало да следвате, е завръщането Ви вкъщи, по тази причина преди да прекрачите границите на нашата Родина и да поемете към Афганистан, си обещайте, че ще пазите себе си и своите сътрудници “, сподели още заместник-кметът. Той също подари икона на военните.
По време на тържествения обред министърът на защитата Красимир Каракачанов награди ефрейторите Десислав Йорданов, Евгени Георгиев и редови войник Кристиян Георгиев от състава на Бригадното командване – Благоевград, които на 11 септември са избавили възрастен човек при пожар в село Пиперков чифлик, област Кюстендил.
Натали СТЕФАНОВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР