Благодатният огън слезе в Йерусалим, съобщи Ройтерс. Много православни християни

...
Благодатният огън слезе в Йерусалим, съобщи Ройтерс. Много православни християни
Коментари Харесай

Благодатният огън слезе в Йерусалим

Благодатният огън слезе в Йерусалим, заяви Ройтерс. Много православни християни участваха на церемонията по запалването на Свещения огън в църквата на " Божи гроб ".

По-рано туристи и поклонници се събраха край храма в очакване да влязат за церемонията. " Божи гроб " е основна реликва за християнския свят. Смята се, че е ситуиран на мястото, където съгласно Светото писание е разпънат, заровен и по-късно възкръсва Исус Христос. То е намерено от пратеници на римския император Константин три века след разпъването на Христос.

Слизането на Благодатния огън става всяка година в съботата преди неделята на Възкресение Христово.

Православните християни имат вяра, че запалването на Свещения огън става по извънреден метод. Вярващите допускат, че в случай че огънят не слезе, това ознаменува началото на последните времена.

За втора поредна година българска делегация няма да пътува до Божи гроб в Йерусалим, с цел да ни донесе от Благодатния огън. Коронавирус рецесията прекъсна традицията през 2020 година

Свещеният огън, който съхраняваме от предходната година, ще бъде пренесен в Синодалната палата от храма " Света Неделя ", а оттова малко преди среднощ в Александър Невски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР