Благодаря за подкрепата за развитието на Варна! Защото всеки глас

...
Благодаря за подкрепата за развитието на Варна! Защото всеки глас
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних: Бюджет 2018 гарантира развитие на Варна

„ Благодаря за поддръжката за развиването на Варна! Защото всеки глас „ за “ бюджет 2018 значи поддръжка за плановете, с които желаеме да продължим развиването на града “. Това съобщи кметът на Община Варна Иван Портних на сесия на Общинския съвет. Бюджетът на морската столица бе признат с 32 гласа „ за “.

През 2018 година Варна ще разполага с рекордните от 393,7 млн. лева, при непокътнати локални налози. „ Това е уравновесен и упорит бюджет, който неведнъж надвишава тези от предходните години. За съпоставяне – единствено инфраструктурните планове, които осъществяваме тази година, са на стойност към 162 млн. лева – съвсем колкото е бил бюджетът на Варна за 2012 година Последователни сме в целите, които си слагаме – туризъм, опазване на здравето, обществени действия, просвета, околна среда. Във функционалност „ Образование “ тази година бюджетът е повишен с близо 15 млн лева, ремонтират се 7 учебни заведения, 3 детски градини и 2 професионални гимназии “, сподели кметът. Той напомни, че в града се прави огромна инфраструктурна стратегия за поправки, консолидиране и облекчение на трафика във всички региони на града. В ход е и най-големият план на Варна - бул. „ Левски “, който по своята мащабност се равнява с построяването на Аспаруховия мост. Предвидени са средства за уголемение и поддържане на зелената система, за създаване на нов парк във „ Възраждане “, за уголемение и обновяване на Аспаруховия парк.

„ Има хора, които приказват, има и хора, които работят. Вярвам, че нашите съграждани вършат разлика и виждат действително резултатите от нашата работа. Очакват ни доста задания, само че аз съм сигурен, че ударното движение за възобновяване на Варна, което наложихме, освен ще се резервира, само че и ще се форсира “, сподели кметът Иван Портних.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР