Благодаря на общинските съветници, които подкрепиха бюджет 2023 на Варна,

...
Благодаря на общинските съветници, които подкрепиха бюджет 2023 на Варна,
Коментари Харесай

Кметът Портних: Две години Варна работи с осакатени бюджети

" Благодаря на общинските съветници, които поддържаха бюджет 2023 на Варна, макар че съвсем сме на финала на годината! Това е значимо, тъй като, въпреки и с голямо забавяне, можем да изпълняваме плановете за развиване на града. И когато ме попитат дали ремонтите са предизборни – това е отговорът “. Това съобщи кметът Иван Портних на сесията на Общинския съвет, на която бе признат най-важния финансов документ на Варна.

Две години Варна е принудена да работи с осакатени бюджети – и поради голямото забавяне на държавните бюджети, и поради регионалният шеф на Промяната, който блокира общинския бюджет в съда и по този начин спря доста от градските планове, добави кметът.

Той отговори и на редица въпроси, сложени от общински съветници. Относно подлеза до спирка „ Борсата “ стана ясно, че единствено през септември в този подлез три пъти е осъществена замяна на кабел и три пъти той бива откраднат. Решението за оправянето с този вандализъм е създаване на видеонаблюдение – на подлези, надлези, както и към точките, където са ситуирани контейнерите за боклук. Само по този начин резултатите ще бъдат ясни и бързи.

В Професионалната техническа гимназия е открито краткотрайно решение за прилагане на спортните уреди в двора. Подобен проблем е бил решен преди време и с учебно заведение „ Стоян Михайловски “ в „ Кайсиева градина “. В момента е в процедура построяването на нови стадиони в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “. Целта е денем оборудванията да се употребяват от учениците, а във вечерните часове и през почивните дни – от жителите, разяснява кметът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР