„Благодаря на хората, които останаха в София и със своята

...
„Благодаря на хората, които останаха в София и със своята
Коментари Харесай

Фандъкова: Благодаря на хората, които проявиха отговорност и останаха в София


„ Благодаря на хората, които останаха в София и със своята дисциплинираност и отговорност способстват за това да не се стягат ограниченията в София. Дали ще се стягат те, зависи единствено от нас. Ако ние сме виновни, те няма да се стягат и моята грижа е да се спре дотук със стягането на ограниченията “. Това разяснява кметът на столицата Йорданка Фандъкова

„ Организирали сме положителни благоприятни условия за възрастните хора да не излизат от у дома, а да има доставяме храна и медикаменти, с помощта на екипите на спешната дирекция, на обществената дирекция и на доброволците. Моля в действителност да си останем у дома оптимално. От това зависи какви ще бъдат ограниченията по-нататък. Много ми се искаше преди петък да мислим за облекчение, само че това, което се случи в четвъртък и петък, сподели, че още е рано и не можем да разчитаме на разхлабване на ограниченията. Моето терзание е връщането на тези, които напуснаха София. Моята грижа е и връщането. Има доста софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите и да си предизвикваме това? Моето терзание е връщането “, сподели още тя.

„ Разговарях с министъра на вътрешните работи и със Столична дирекция на вътрешните работи. Контролът на влизане също ще бъде доста сериозен и по този начин би трябвало да бъде. Със сигурност ще се образуват опашки на връщане в столицата. Има КПП-тата. Те са 23 на изходите на София. Можеше нашите съграждани да проявят самообладание. Имам уверението от полицията, че инспекциите ще бъдат съществени. Притеснени сме от възходящия брой на пътуващите. Бяхме подготвени с организация за последователно облекчение на ограниченията, само че се надявам да заговорим за това след празниците. Дай боже да няма последици поради тези, които не демонстрираха отговорност и заплашват по този метод здравето на всички и на тези, които си стоят по къщите “, уточни кметът.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР