Благодаря на главните прокурори на всички държави, които подкрепиха българската

...
Благодаря на главните прокурори на всички държави, които подкрепиха българската
Коментари Харесай

Гешев: Благодаря на главните прокурори на всички държави, които подкрепиха българската прокуратура

„ Благодаря на основните прокурори на всички страни, които поддържаха българската прокуратура. Адмирации към всички сътрудници, магистрати от цялата страна, които в днешния ден демонстрираха единение и опазиха независимостта на правосъдната власт! “

Това написа основният прокурор Иван Гешев в Twitter във връзка на след опита за атентат против него.

Над 15 часа не престават огледите на мястото , където беше изработен опит за атентат против основния прокурор. Цялата околност е била огледана, както и автомобилът, в който е пътувал Иван Гешев, разяснява следователят Мариан Маринов пред публицисти. Той посочи:

„ Бригада от специалисти обследва всеки сантиметър от мястото на епицентъра на гърмежа – цялото асфалтово покритие към него, дървесната растителност и почвата. “

Мястото на гърмежа във вилна зона „ Ярема “ е било претърсено за следи и материални доказателства за взривно вещество . По думите на специалиста е била назначена експертиза, която би трябвало да покаже типа на взривното вещество, количеството, тротиловия еквивалент и произхода – страната, от която е закупено.

В хода на следствието се чака да бъдат привлечени и интернационалните специалисти за правене на експертизите, добави представителят на основния прокурор Сийка Милева , представена от „ Фокус “.

Установени са голям брой неща – пластмасови, дървени и железни частици и даже камъчета. Маринов изясни, че всичко, предполагащо съществуването на следи от въздействието на взривно вещество, е взето и ще се изследва от движимостите лица.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР