Благодаря на българския парламент за историческото гласуване за предоставянето на

...
Благодаря на българския парламент за историческото гласуване за предоставянето на
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба благодари на България за военната помощ

Благодаря на българския парламент за историческото гласоподаване за даването на първия пакет военна помощ, написа в Туитър украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от съветската послужвам на Би Би Си.

От английската медия означават, че българският парламент одобри изпращането за първи път на военна помощ за Украйна от началото на войната, като се прецизира, че България беше една от дребното европейски страни, които не участваха в напъните на интернационалната общественост да окаже военна помощ на Киев.

Пълният лист на това, което ще бъде предадено на Киев, е систематизиран, само че от София споделят, че това са предимно леко въоръжение и муниции. В транша не са включени зенитно-ракетни системи и изтребители, от които Киев се нуждае най-вече

Въпреки обстоятелството, че преди този момент България не е изпращала непосредствено въоръжени помощи на Украйна, българските оръжейни производители внезапно усилиха износа поради поръчки от други страни, отбелязва Ройтерс.

През август България подписа договорка за експорт на оръжия на стойност над 500 милиона $: по-голямата част от създадените оръжия ще отидат за Полша, един от основните разпределителни центрове на военна помощ за Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР