Благодарение на разпознаването на лицето, Фейсбук ще информира притежателите на

...
Благодарение на разпознаването на лицето, Фейсбук ще информира притежателите на
Коментари Харесай

Фейсбук ви разпознава на снимка и ви докладва за публикуването ѝ

Благодарение на разпознаването на лицето, " Facebook " ще осведоми притежателите на профили в обществената мрежа, когато там се появи тяхна фотография, даже да не са били посочени поименно (тагнати), заяви компанията във вторник.

" Правим това, с цел да попречим на потребление на фотоси на други хора, да вземем за пример за основаване на подправен профил ", оповестяват от компанията.

Разпознаването на лицето се употребява и в този момент, само че функционалността е алтернатива и води до информиране на посочения, само че единствено когато категорично е направено от някой собственик на профил. " Вече, в случай че ви има на фотография, ние ще ви го кажем, даже да не сте били посочен персонално ", изяснява в формалния си блог обществената мрежа, която има над два милиарда дейни консуматори. Това ще даде опция " скоро " на този, който има интерес, да се уточни на фотография, в случай че го желае, или да показа терзанията си, или запасите си към този, който е разгласил тези фотографии.

Тези функционалности за потребление на разпознаването на лица, не се ползват в Канада или Европейски Съюз, прецизират от " Facebook ". На тези места регулацията за отбрана на персоналните данни и частния живот е нормално по-стриктна. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР