Благодарение на общите ни усилия с главния архитект Здравко Здравков

...
Благодарение на общите ни усилия с главния архитект Здравко Здравков
Коментари Харесай

Фандъкова: Връщаме 12 дка на „Борисова градина“ за обществено ползване

„ Благодарение на общите ни старания с основния проектант Здравко Здравков и кмета на регион „ Сердика “ Трайчо Трайков приобщаваме 12 000 кв. м, намиращи се до къпалнята „ Мария-Луиза “, към „ Борисовата градина “.

Това стана допустимо след направения юридически разбор, който възложих за определяне на собствеността. “ Това сподели кметът на София Фандъкова при започването на демонтажа на металната ограда на терена. „ Теренът към този момент е актуван като обществена общинска благосъстоятелност, което подсигурява запазването му зa обществени потребности “ – подчерта още кметът на София.  

„ След унищожаване на оградата ще се направи оглед на растителността и тези 12 декара ще се почистят от екипите на „ Паркове и градини “, с цел да може да се употребяват от столичани. През октомври ще бъде разчистен и теренът на Веселото село от противозаконните постройки и той също ще бъде върнат на „ Борисовата градина “ – каза още Фандъкова.

„ Нашата цел е посредством подробния организационен проект на „ Борисовата градина “ да се опази паркът и да няма ново застрояване “ – посочи кметът Фандъкова.  

Във връзка с възобновяване на къпалнята „ Мария-Луиза “ основният проектант на София Здравко Здравков уточни, че първата задача, която е сложена на вложителите, е да възстановят строителните бумаги на къпалнята „ Мария-Луиза “, с цел да се търси оптимално опазване на първичния облик.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР