Благодарение на новосформираната младежка инициатива CultureHUB“, Световната седмица на предприемачеството

...
Благодарение на новосформираната младежка инициатива CultureHUB“, Световната седмица на предприемачеството
Коментари Харесай

Добрич става част от Световната седмица на предприемачеството с Лаборатория: Млад предприемач

Благодарение на новосформираната младежка самодейност „ CultureHUB “, Световната седмица на предприемачеството ще се означи и в Добрич с едно вдъхновяващо събитие за гимназисти „ Лаборатория: Млад бизнесмен “. Това е потвърдил се формат на конкурс за предприемачески хрумвания - така наречен „ Incubator “. Младежите ще имат опцията да се срещнат с опитни бизнесмени, да работят в екип и да разработят своя бизнес концепция по заложена тематика обвързвана с развиването на икономическия капацитет и нововъведенията в района. Заимствани са положителни практики от сътрудниците ни Джуниър Ачийвмънт България, ICT Cluster и TeenStart Weekend Varna. Ключовото тук е да се даде опция и поле за изява на повече младежи от Добрич, с цел да осъзнаят, че бизнеса е налично пространство и място за опити и творчество.

Всички гимназисти, които имат предпочитание да вземат присъединяване във Лаборатория „ Млад бизнесмен “, която ще се организира в границите на 3 дни - от 17 до 19 ноември, в залата на Център за отбрана на природата и животните, гр. Добрич, могат да се записват в следния формуляр:

От старта си през 2008 година, Световната седмица на предприемачеството е достигнала и е помогнала на близо 50 милиона души да развият своя капацитет и да възродят предприемаческата екосистема в своята страна. В България единствено през 2022г. в 45 обитаеми места са обезпечили опция на над 2325 възпитаници от всички стадии на учебното обучение да се допрян до концепциите за разпоредителност и предприемачески дух.

Кампанията се е развила през годините от самодейност, която въодушевява младежите, до събитие, в което се включват бизнесмени, вложители, политици и публични структури, които дружно способстват за растежа на стопанската система и културата на другите страни. Именно това е и задачата на “Лаборатория: Млад бизнесмен ” – да постави основите на локална Start-up екосистема, която ще развива нововъведенията и стопанската система на Добрич и района. Доста локални бизнеси и организации разпознаха идеята и с помощта на тях се образува награден фонд за най-хубавите хрумвания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР