Благодарение на HBO GO, най-накрая е достъпен (с перфектно качество

...
Благодарение на HBO GO, най-накрая е достъпен (с перфектно качество
Коментари Харесай

„Повърхността на езерото“ – един много женски сериал

Благодарение на HBO GO, най-сетне е наличен (с съвършено качество и превъзходен превод) един от най-хубавите „ женски “ сериали – „ Повърхността на езерото “ . Джейн Кемпиън (една от трите дами режисьори, номинирани за „ Оскар “ в последните 30 години, наред със София Копола и Катрин Бигелоу) режисира, а пред камерата са Елизабет Мос, Холи Хънтър,...

Робин Грифин (Елизабет Мос, родена през 1982 година, само че към този момент ярка „ инди “ звезда) е детектив от Сидни в отпуск и посещава дребното новозеландско градче, където е израсла, с цел да показа последните часове на майка си, умираща от рак. Набита, само че със стегната фигура, къса руса коса и малко неправилни черти, тя се включва насилствено в следствие като „ посетител “, когато 12-годишната Туи (Джаклин Джо), дребна и симпатична полуазиатка, се пробва да се удави. Момичето се оказва бременно, само че мълчи, а татко ѝ Мат (Питър Мълън) е локалният безсъвестен, нападателен и раздразним наркопласьор, с дълга мръсна сива коса и див взор, който пръв е обвинен.

В уравнението имаме хлъзгав, подъл и лицемерен полицейски контрольор – Ал Паркър (Дейвид Уенъм), и налудничава манипулаторка със сиви коси, кльощаво тяло и преносен диалект – Джи Джей (Холи Хънтър) – която е купила декари земя и е основала... комуна за унизени дами. Робин е имала тежка контузия като госпожица – изнасилена е (и е родила, оставяйки детето за осиновяване) от група момчета, измежду които е бил един от многочислените синове на Мат (които още живеят с него!). Тя обаче безгрижно и импулсивно стартира буйна връзка с различен наследник на трафиканта, отхвърления от фамилията хубавец с рошава коса и мускулесто тяло Джоно (Томас М. Райт). Личното премеждие и незаконната мистерия се преливат и разбъркват взаимно до неразличимост, сместа е взривоопасна, а краят е малко като " The Sinner " (или даже – като първия " True Detective " ).

Вторият (и последен) сезон е сниман цели четири години след първия . Робин е в Сидни, само че сама и нещастна. В морето намират куфар с удушена тайландска продажница и се стартира... Героинята открива щерка си – вироглавата, комплексирана, привлекателна и очарователно объркана тийнейджърка Мери (Алис Енглерт), осиновена от в миналото отлично семейство, в което изпъква майката Джулия (Никол Кидман), грациозна хубавица с дълбоки очи и посребрена коса.

Мери е влюбена в доста по-възрастния източногермански бежанец Пус (Давид Денчик), неморален и безочлив авантаджия и упорит комбинатор, който съвсем управлява обществения дом, в който е работила откритата жертва. Разследвайки насилствено с голямата, само че все пак женствена и сексапилна, Хилперсън (Гуендолин Кристи от " "!), Робин би трябвало да избави щерка си от Пус, който я е трансформирал в безволева робиня, да уреди безредни си персонален живот и да разплете загадката.

Резултатът е спорен, триумфът е надалеч, успеха е дребна, само че сладка , а краят е подобен, че чакаме. Може би чак през 2021-ва...

Автор: Бистра Андреева
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР