Благодарение на днешната успешна атака на украинските бойни дронове, една

...
Благодарение на днешната успешна атака на украинските бойни дронове, една
Коментари Харесай

Една от най-големите руски рафинерии спря работа заради атаките от украински дронове

Благодарение на днешната сполучлива офанзива на украинските бойни дронове, една от най-мощните петролни рафинерии в Руската федерация, " ЛУКОЙЛ-Нижегороднефтеоргсинтез ", в град Кстово в региона на Нижни Новгород, беше спря работа.
 
Според информация в съветските обществени мрежи, най-важният детайл от завода е бил погубен - едно от главните уреди за преработката на нефт, което е основно във всички софтуерни процеси.
 
Според анализаторите на Defense Express тази рафинерия е една от най-мощните в Русия. Към 2022 година тя е  преработвала 15 млн. тона нефт, което е към 5% от общия размер преправка на петрол в Русия.
 
Освен това този цех стана една от първите жертви на глобите против Руската федерация - на 4 януари 2024 година различен блок за каталитичен крекинг се скапе заради щета на компресионното съоръжение. А в цялото дружество са две.
 
" Както Руската федерация заяви през януари, (дефектиралото съоръжение, бел. ред.) е невероятно да се ремонтира бързо, тъй като за това е належащо да се поръчат западни съставни елементи, което заради санкците е невероятно. По този метод офанзивата с дронове може най-сетне да спре тази съветска петролна рафинерия ", споделят анализатори, пред УНИАН.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР