BlackRock, виден играч в традиционните финанси, изрази резерви относно потенциалните

...
BlackRock, виден играч в традиционните финанси, изрази резерви относно потенциалните
Коментари Харесай

Биткойн среща нова заплаха в лицето на стабилните монети – BlackRock

BlackRock, изтъкнат състезател в обичайните финанси, изрази запаси по отношение на евентуалните рискове, свързани със постоянните монети, по отношение на оферти от него спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) iShares.

Въпреки дейното присъединяване на BlackRock в бранша на криптовалутите, по-специално в устрема за основаване на спот ETF за Биткойн и основаването на концерн за Етериум , в този момент компанията обръща внимание на вероятните неподходящи последствия от съмненията в цените на постоянните монети върху цялостното показване на ETF.

Според последните отчети BlackRock акцентира присъщата неустойчивост на постоянните монети като Tether USD ( USDT ) и Circle USD ( USDC ). Тези цифрови активи са предопределени да поддържат стойност, еквивалентна на избран актив или валута, нормално щатски $.

От Компаниятат подчертаха, че исторически произшествия са посочили обилни ценови придвижвания при тези цифрови активи, което от своя страна може да повлияе на оценката на Биткойн . Притесненията се коренят в събитията, свързани с операторите на Tether на 17 февруари 2021 година и 15 октомври 2021 година, по време на които бяха подхванати правни дейности заради погрешни изказвания за запасите, които не са изцяло обезпечени с щатски долари. Вследствие на това Tether беше изправена пред наказания и ограничавания.

Освен това, на 10 март 2023 година USDC се отклони от своето фиксиране към $1, когато беше разкрито, че част от запасите ѝ се държат в Silicon Valley Bank, която бе попаднала под ръководството на Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC). Този случай още веднъж повдигна въпроси по отношение на стабилността и надеждността на постоянните монети.

BlackRock твърди:

От компанията заключиха, че макар че тръстът не влага директно в постоянни монети, съществува капацитет за обилни опасности за вложителите в неговия спот Биткойн ETF.

Това основание произтича от вероятната волатилност, оперативните провокации, манипулативните практики и регулаторните спънки, свързани със постоянните монети, които биха могли индиректно да обиден даден поверителен фонд.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР