Бизнесменът Васил Терзиев, който се очаква да бъде оттеглен като

...
Бизнесменът Васил Терзиев, който се очаква да бъде оттеглен като
Коментари Харесай

Васил ДС Терзиев решавал и за кмет на Пловдив

Бизнесменът Васил Терзиев, който се чака да бъде отдръпнат като претендент за кмет на Политическа партия, Демократична България и “Спаси София ” за столицата поради Държавна сигурност предишното на своите най-близки родственици, се оказал с въздействие поради спонсорство и в Пловдив, признаха пред “Труд news ” депутати от ръководещото болшинство. Това означавало, че националният представител Манол Пейков от Демократична България напълно не е сигурен за общ претендент под тепетата, прецизираха членове на Демократична България от Пловдив.

Самият Пейков съобщи преди дни в изявление, че има намерение да се кандидатира за кмет на Пловдив, със следното конкретизиране: “но откровено се надявам това да стане като номинация на цялата наша коалиция ППДБ ”. Ако Политическа партия посредством Терзиев успее да прокара различен претендент, то Пловдив явно ще е един от градовете, където обединението ще се яви с разнообразни кандидатури.

Демократична България губи изрично и късмет да издигне собствен претендент за Варна, защото Стела Николова била отказана да влиза в кметската борба поради любимецът на Политическа партия – някогашният регионален шеф Благомир Коцев.

“Терзиев е измежду благодетелите на един от огромните фестивали в Пловдив, преди година даде към 100 000 лв. в помощ на събитието и има всички учредения да бъде чут какъв да е претендентът за кмет на ППДБ за града ”, обявиха пред “Труд news ” от управлението на Политическа партия. Евентуалното му отдръпване от кметската конкуренция в София ще стане откакто обединенията реализиран консенсус за различен претендент, сбито разясниха конфузната обстановка с офицерите от Държавна сигурност в рода на Васил Терзиев.

Бизнесменът е измежду най-щедрите благодетели на Политическа партия от самото основаване на партията и имал извънредно положителни връзки с Кирил Петков.

От Демократична България не скриха изненадата си, че Васил Терзиев и Кирил Петков имат апетити към кадруване с номинациите на кметове и за други регионални градове. А спонсорствата на градски мероприятия разчетоха като подготовка за изборите тази есен.

Хората на Христо Иванов и Атанас Атанасов в страната били изтикани безусловно в ъгъла и техните фрагменти бързо били отхвърляни като вид, за сметка на локални предприемачи или авторитетни кръгове, близки до Политическа партия. “Демократична България ” взе участие или единствено легитимира ръководството ”, гневят се локални водачи на Демократична България по места поради блокирането на техни деятели за кметската конкуренция от Политическа партия.

Политическа партия и Демократична България имат обща кандидатура и за Благоевград. Която обаче още веднъж е от Политическа партия – юрист Методи Байкушев. Байкушев стана познато лице на благоевградчани поради опита си да провежда референдум срещу план на община Благоевград за реновиране на парк Бачиново. Подписката за референдум събра хиляди подписи, само че не съумя да мине. Но пък Байкушев завоюва, тъй като разпространява името си. Той е наследник на прочут локален строителен бизнесмен.

Навсякъде в страната причините против претенденти на Демократична България били, че “нямат огромен политически и най-много финансов запас ”.
В Пазарджик също Политическа партия предлага сякаш общия претендент за кмет на ППДБ – депутатът Петър Куленски.

Той към този момент благодари за номинацията в обществените мрежи, а на Демократична България остава единствено да припознаят кандидатурата му и за своя.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР