Бизнесменът Васил Божков, който се укрива в Дубай, обяви по-рано

...
Бизнесменът Васил Божков, който се укрива в Дубай, обяви по-рано
Коментари Харесай

Никой не продава ритона на Божков, обявиха от НИМ

Бизнесменът Васил Божков, който се укрива в Дубай, разгласи по-рано денем, че ритон от конфискуваната му сбирка на Васил Божков е разгласен за продажба. Босът на "Нове холдинг " разгласява документ за закупуването на ритона, протокол от изземването на въпросния артефакт, както и известие, че е разгласен за обмен. Божков демонстрира скрийншот от чат с незнаен човек (името е заличено), който му праща фотография на ритона и написа на британски език: „ На пазара е. Интересува ли Ви? “. Кореспонденцията е водена на 19 май.

Директорът на Националния исторически музей доцент Бони Петрунова разгласи пред БНР, че в музея не е имало навлизане и не е имало изнасяне на каквото и да било. "От НИМ е невероятно да се изнесе даже средновековно копче “.

„ Много ми е неприятно, че би трябвало да се занимаваме с подобен проблем. Покрай него бяха изсипани невероятни обиди върху специалистите на НИМ, което надълбоко ме възмущава и няма да го приема по никакъв метод. Ние съхраняваме над 100 000 инвентирани предмета, национално благосъстояние на България “.

В неделя (24 май) той упрекна управляващите, че стотици артефакти от частната му сбирка са "заграбени нелегално и във фолио и вестници ". А неговата фондация - "Тракия " е изпратила сигнали до редица интернационалните институции, в това число ЮНЕСКО.

Прокуратурата стартира процеса по изземането на картините на Божков още в края на януари, незабавно след повдигането на поредицата обвинявания против предприемача.

В началото на февруари от Фондация "Тракия ", която съхранява сбирката на Васил Божков, излязоха с публична позиция до медиите по отношение на протичащото се с експонатите в частната сбирка на предприемача.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР