Бизнесменът от В. Търново Иво Табаков си купи бомбардировач, научи

...
Бизнесменът от В. Търново Иво Табаков си купи бомбардировач, научи
Коментари Харесай

Бизнесмен от Търново си купи бомбардировач

Бизнесменът от В. Търново Иво Табаков си купи бомбардировач, научи “Труд ”. “Да, правилно е. Открих го в насипно положение и започнах да го възвръщам. Успях да намеря, въпреки и мъчно,резервни елементи и сглобихме самолета. Липсваха и доста детайли от структурата, само че намерихме и тях и той към този момент е в достоверния си тип. ”, сподели пред представител на вестника господин Табаков.

Съветският бомбардировач, който купил Табаков, е регистриран във въздухоплавателната администрация на България под борден борден №410. Машината се е намирала в базата на Военновъздушни сили в Балчик. Била е разглобена и превозена на части в Граф Игнатиево. После е продадена на търг и Табаков съумял да я купи от последния й притежател. Близо половин година е сглобявал самолета до достоверния му тип, като е употребил препоръките на военни специалисти. Купил го е в насипно положение за 50 000 лева, като спуснали самолета с кран в комплекса му.

СУ-22М4 е изтребител-бомбардировач за далечно деяние и служи за нанасяне на удари от въздуха в тила на съперника. Може да извършва и разследващи задания. До 10 ноември армията ни имаше 19 такива изтребителя. Те бяха основани в авиобазата ни Военновъздушни сили в Добрич. По-късно, в годините на прехода, СУ-22М4 бяха снети от въоръжение. Част от самолетите бяха продадени зад граница, а другите- за скраб. Летището в Добрич също бе закрито. “Риформаторите ” в тези години оставиха у нас на въоръжение единствено СУ-25 за непосредствена поддръжка на пехотата, от които имаме 14 бр. Парадоксът е, че Полша, член на НАТО, която в този момент еедин от най-големите врагове на Русия има на въоръжение цяла дивизия от близо 80 бр. СУ-22. Има ги и в съветската войска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР