Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са задържани в

...
Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са задържани в
Коментари Харесай

Иван Гешев: Баневи са разследвани за източването на приватизирания завод „Полимери“

Бизнесменът Николай Банев и брачната половинка му Евгения са арестувани в град Ница тази заран в 8.50 часа локално време след издадена от способените български управляващи европейска заповед за арест. Това удостовери заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Специализираната прокуратура

„Благодаря на френските управляващи, които в оптимално къс период ни спомагаха “, сподели той и посочи, че задържането е във връзка със следствени дейности в София и страната за откриване на закононарушения, свързани с източването на приватизирания цех „ Полимери “ АД.

„ Има досъдебно произвеждане в Специализираната прокуратура за закононарушения по член 321, алинея 6 от Наказателно-процесуален кодекс за длъжностни присвоявания, пране на пари, документни измами и данъчни закононарушения. Към момента към наказателна отговорност задочно са привлечени 2 лица. Основен обект на следствие е източването на приватизираното дружество „ Полимери “. Разследването е от към 2 месеца. От 1800 служащи и 1800 фамилии, сега се изхранват 0 фамилии “, посочи Гешев. По думите му все още се организират претърсвания и други дейности по следствието в България и във Франция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР