Бизнесменът Милчо Караджов, който е и бивш шеф на общинската

...
Бизнесменът Милчо Караджов, който е и бивш шеф на общинската
Коментари Харесай

Близо 100 000 лева заради конфликт на интереси плати бивш шеф на ВиК в Кресна

Бизнесменът Милчо Караджов, който е и някогашен началник на общинската ВиК в Кресна е платил близо 100 000 лв. за спор на ползи. Това излиза наяве от известие на Комисията за попречване и определяне на спор на ползи (КПУКИ).
Национална агенция за приходите Благоевград е събрала наложително от Караджов сумата от 97 254.16 лева На толкоз възлизат глобите по влезнало в действие наказателно разпореждане на ръководителя на КПУКИ. Конфликтът на ползи при Караджов е открит поради подписани от него контракти с компании на брачната половинка му и на щерка му в интервала 2009-2011 година, когато той е бил шеф на ВиК в Кресна. Наказателното разпореждане е било доказано от Върховния административен съд.
" С постановлението са наложени пет санкции от по 5000 лева, както и е отнета в интерес на страната сумата от 54848.23 лева, представляваща получена от обвързваните лица материална полза от открития спор на ползи ", показват от комисията и разясняват, че сумата по наказателното разпореждане е събрана дружно с дължимите лихви, написа " Правен свят ".
Преди 6 години Караджов беше и претендент за кмет на Кресна от " Атака ". Сигналът за спор на ползи беше подаден тогава от негов конкурент. Проверката на комисията сподели, че Караджов оглавява ВиК от март 2009 година До 11 февруари 2009 година той е бил шеф и съучастник в " Перунстрой-2006 " ООД. Другият съучастник е брачната половинка му Виолета Караджова. След това продал каузи си на щерка си Димитрина Караджова-Маркова. До 17 февруари 2009 година Караджов е работил и като едноличен търговец с " Карета-МК-Милчо Караджов ". След това продал на брачната половинка си компанията, която била прекръстена на " Карета-МК-Милчо Караджов-Виолета Караджова ". Караджов имал дял и в " Ууд ленд " ООД, а във " Фрии Поинтс " ООД съсобственик е била щерка му Димитрина.
Като началник на ВиК по това време той сключвал контракти с изброените компании, а съответно от " Перунстрой 2006 ", общинското сдружение съвсем всеки месец купувало артикули и услуги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР