Бизнесменът Кирил Домусчиев да бъде ударен по всички линии. Такова

...
Бизнесменът Кирил Домусчиев да бъде ударен по всички линии. Такова
Коментари Харесай

Има спусната поръчка Домусчиев да бъде „сготвен“

Бизнесменът Кирил Домусчиев да бъде ударен по всички линии. Такова предписание е издадено от най-високо място в изпълнителната власт. Използвано е и съвпадението, че вице-премиерът Валери Симеонов от дълго време се заканвал да търси сметка за договорката по приватизация на „ Български морски флот “. Това оповестиха за Фрог нюз източници от държавното управление.
Приближени до премиера Бойко Борисов от много време му внушавали, че Кирил Домусчиев щял да финансира нов политически план, различен на ГЕРБ. Борисов реагирал като жилнат на „ оперативната инфомация “ и отношението му към Домусчиев станало ледено. От ДАНС с цел да се изопнат незабавно почнали да ровят в бизнеса на притежателя на ФК „ Лудогорец “. Говори се, че се подслушват телефоните му и даже, че бил наблюдаван.

Преди дни вицето Симеонов се похвали, че предприемачът Кирил Домусчиев е бил наказан да заплати 50 млн. лв.. Причината е, че Върховен касационен съд е почел желае на страната против приватизацията на „ Български морски флот “.

„ Държавата завоюва делото против „ Кей Джи Маритайм Шипинг “ – 1:0. Върховният касационен съд почете желае на страната против приватизаторите на Български морски флот и анулира решението на арбитражния съд към Българска комерсиално промишлена палата. Върховните съдии са решили, че арбитражният съд не може да промени приватизационния контракт, защото в закона има експлицитна такава възбрана, която е сложена там „ неслучайно “.

Следователно, братя Домусчиеви ще би трябвало да спазят договореностите при приватизацията и в случай че не са изпълнили условията на контракта през идната година, то ще би трябвало да платят съответните наказания – над 50 милиона лв.. Върховен касационен съд също задължава притежателите на Български морски флот да върнат на страната 2 129 167 лева, които Арбитражният съд им е присъдил като правосъдни разходи. Справедливостта в този случай спечелва “, написа Валери Симеонов в профила си във Facebook.

Тричленен състав на Търговската гилдия на Върховния касационен съд (ВКС) анулира решението на Арбитражния съд към Българска търговско-промишлена палата (БТПП), с което на компанията на ръководителя на работодателите Кирил Домусчиев " Параходство български морски флот " бяха спестени неустойки от 55 млн. лева Парите са дължими за несъблюдение на отговорности по приватизационния контракт.

Първоначално арбитражът одобри, че е била налице стопанска нетърпимост и поради международната финансова и стопанска рецесия " Параходство български морски флот " не е могъл да извършва посочения в приватизационния контракт тонаж, т.е. потенциал на корабите.

Делото пред Върховен касационен съд беше формирано по искова молба на Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор, откакто вицепремиерът Валери Симеонов нападна Домусчиев за параметрите по контракта.

В близко време се очаквали нови офанзиви против бизнеса на Домусчиев, настояват осведомени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР