Бизнесменът Иво Прокопиев завежда дела за клевета срещу четирима депутати

...
Бизнесменът Иво Прокопиев завежда дела за клевета срещу четирима депутати
Коментари Харесай

Иво Прокопиев завежда дела срещу четирима депутати от ДПС

Бизнесменът Иво Прокопиев завежда каузи за клюка против четирима депутати от Движението за права и свободи поради изявления, свързани със самия него. Това излиза наяве от негова позиция до медиите.

„ По мотив невижданите медийни офанзиви от разнообразни представители на Движение за права и свободи в последните седмици, и изключително в последните дни, завеждам серия каузи за клюка против народните представители Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Атанасов “, разгласи Прокопиев.

Вестник „ Капитал “, чийто издател е предприемачът, оповестява, че Движение за права и свободи е възприела „ явен принцип на обществените си изяви “, в който приказва за „ олигарха Прокопиев “ и „ кръга „ Капитал “. „ Те наподобяват като част от опитите за избавяне на обществения облик на Делян Пеевски “, написа в обявата. Изданието напомня за глобите на депутата от Движение за права и свободи по световния закон „ Магнитски “, както и тези от Държавния апартамент на Съединени американски щати поради „ присъединяване в сериозна корупция “.

„ Почти всички депутати и евродепутати на партията във всички свои обществени изяви назовават Иво Прокопиев „ медиен монополист “ и „ олигарх “. Това бяха две от най-често употребяваните описания на Делян Пеевски по времето, когато той контролираше по-голямата част от вестникарския пазар… С това беше обезпечен медиен комфорт на ръководството на Бойко Борисов “, показват от „ Капитал “.

Прокопиев на собствен ред счита, че народни представители „ се крият зад депутатския си имунитет и употребяват парламентарната естрада и достъпа до националните медии за разпространението на клюки и явни неистини “.

Името на издателя се чу и през днешния ден от парламентарната естрада, откакто Йордан Цонев попита Кирил Петков дали измежду предадените от него 19 имена на прокуратурата попада и това на Иво Прокопиев. В отговор министър председателят прикани при ясни сигнали за което и да е лице, в това число и Прокопиев, те да му бъдат предоставени. „ Чакам сигнали от вас, на драго сърце бих ги предал на прокуратурата “, сподели Петков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР