Бизнесменът и бивш общински съветник в Бургас Бенчо Бенчев е

...
Бизнесменът и бивш общински съветник в Бургас Бенчо Бенчев е
Коментари Харесай

Kатастрофира oще едно шумно дело на прокуратурата

Бизнесменът и някогашен общински консултант в Бургас Бенчо Бенчев е оневинен от съда по всички обвинявания, заяви БНР. Според прокуратурата той е оказал помощ през 2018 г. на Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите, да избегне наказателно гонене, като го е транспортирал в Турция и му е запазил хотелска стая. Освен това Бенчев е имал 57 бойни патрона.

По време на съвещанието бяха показани и оръжията и боеприпасите, за които прокуратурата твърди, че са погрешно съхранявани в спалнята в дома му – три револвера Макаров, автомат Калашников, пълнители и патрони. Разпитан беше и очевидецът Шабан Шабан, който удостовери, че той, дружно с Бенчо Бенчев и други хора са били в компанията на Митьо Очите в ресторант в Истанбул.

Защитата на обвинения пледира, че той е невиновен и би трябвало да паднат обвиняванията против него, заради липса на безспорни доказателства. Според юриста на Бенчев, при срещата си с Митьо Очите той не е знаел, че последният е разгласен за общодържавно търсене. Освен това двамата са минали гладко през граничния пункт между Гърция и Турция 

По всички обвинявания бургаският областен съд се произнесе невиновен. Платената гаранция от Бенчев в размер на 50 хиляди лв. ще му бъде върната. На излизане от съда той показа: " Очаквах да има правилно решение съда и го получих. Аз знаех, че не съм направил нищо отвън закона ". Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана в седем дневен период пред Бургаския областен съд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР